Πέντε tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα σου τον χειμώνα

Πέντε tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα σου τον χειμώνα

Μην αφήσεις την υγρασία να νικήσει την μπουγάδα σου.

Αρχικά ας πάρουμε σαν δεδομένο πως αυτό που κάνουμε όλες, το να φέρνουμε δηλαδή τα βρεγμένα ρούχα μέσα στο σπίτι και τα απλώνουμε σε εσωτερικό χώρο… είναι ΛΑΘΟΣ! Το μόνο που καταφέρνουμε έτσι είναι να ανεβάσουμε τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο μας και να επιβαρύνουμε το αναπνευστικό μας.

tumblr ogrif0sIxR1vq7hgto5 r1 500 copy

Τα ρούχα είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι πρέπει να στεγνώνουν σε φυσικό, εξωτερικό περιβάλλον, δηλαδή σε ταράτσες, μπαλκόνια και αυλές. Φυσικά θα φροντίσεις να μη βάλεις πλυντήριο όταν ο καιρός είναι βροχερός αλλά οποιαδήποτε άλλη μέρα. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τώρα τι γίνεται αφού ολοκληρωθεί η πλύση σου και φτάσει η στιγμή που πρέπει να απλώσεις τα ρούχα.

#1
Πρώτον, να το κάνεις νωρίς το πρωί για να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου ώστε να στεγνώσουν και δεύτερον γιατί το βράδυ έχει περισσότερη υγρασία που δεν θα διευκολύνει το στέγνωμα της μπουγάδας.
#2
Αφού τελειώσει το πλυντήριο προγραμμάτισε ακόμη έναν κύκλο στυψίματος. Τα ρούχα θα στραγγίσουν και θα βγάλουν και άλλο νερό.
#3
Να απλώνεις πάντα τα ρούχα αφού τα τινάξεις. Επίσης ποτέ από τις άκρες τους, μόνο από τη μέση (σε ό,τι αφορά μπλούζες, πουκάμισα, πετσέτες σεντόνια) και τα παντελόνια και τις φούστες σου από το μπατζάκια και το τελείωμά τους, όχι από την περιοχή της ζώνης.
#4
Να τοποθετήσεις την απλώστρα σε εκείνο το σημείο του μπαλκονιού ή της αυλής σου που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος ή φυσάει πιο πολύ. Επίσης να αφήνεις κενό ανάμεσα στα ρούχα και να μην τα κολλάς το ένα δίπλα στο άλλο.
#5
Όταν πέσει η νύχτα φρόντισε να μαζέψεις τα ρούχα σου έστω και αν είναι νωπά, αρκεί να τα σιδερώσεις αμέσως. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα άφησε τα έξω και το βράδυ και μάζεψε τα το επόμενο μεσημέρι για να έχει απορροφηθεί η βραδινή υγρασία.

Δες επίσης: Λέρωσες τα ρούχα σου με λάσπες σήμερα που βρέχει; Δες πώς να τα καθαρίσεις

Λεκές από μελάνι: Eξαφάνισέ τον εύκολα και απλά από τα ρούχα σου