Όσα δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνδρες για τις πρώτες ημέρες της γυναίκας μετά τον τοκετό

Όσα δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνδρες για τις πρώτες ημέρες της γυναίκας μετά τον τοκετό

Οι πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού είναι δύσκολες για τις γυναίκες. Έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη νέα καθημερινότητα με το μωρό αλλά και όλες τις αλλαγές στο σώμα τους.

Και όπως εύστοχα επισημαίνει η Steph Montgomery σε άρθρο της, « αν ο σύζυγός σας δεν έχει βρεθεί δίπλα σας στον τοκετό είναι δύσκολο να σας καταλάβει. Δεν χρειάζεται όμως να καταλάβει, αλλά να σας στηρίξει, να σας ενθαρρύνει να σας κάνει να νοιώσετε όμορφα μέχρι να επανακάμψετε».

Σύμφωνα με την Steph Montgomery, η ανάρρωση μετά τον τοκετό θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, με τη διαφορά όμως ότι σε στέλνουν στο σπίτι σου να αναρρώσεις, φροντίζοντας παράλληλα κι ένα άλλο «ανήμπορο» άτομο. Ομως, ο ...τραυματίας έχει αιμορραγία, βελονιές στο αιδοίο, πόνους σε όλο του το σώμα, συσπάσεις της μήτρας, κατάθλιψη, αϋπνία. « Ναι, λοιπόν το ομολογώ, για μένα η ανάρρωση από τον τοκετό κάθε άλλο παρά εύκολη και μαγική ήταν», σημειώνει η Steph Montgomery.

Δεν εύχεται σε καμία γυναίκα να περάσει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τον τοκετό. Ωστόσο, θα ήθελε από τον σύντροφό της να καταλάβει πράγματα που του φαινόταν απλά ή που δεν του είχαν περάσει καν από το μυαλό. Όπως:

1. Το σώμα της γυναίκας μετά τον τοκετό, πονάει και πονάει πολύ.
2. Η γυναίκα νοιώθει πολύ περίεργα τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα και ειδικά όταν συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πια έγκυος. Μετά από εννέα μήνες έχει μείνει χωρίς την τεράστια κοιλιά.
3. Αισθάνεται εξαντλημένη και είναι μόνο η αρχή.
4. Ο πόνος είναι ανυπόφορος κάθε φορά που πηγαίνει στο μπάνιο.
5. Δεν έχει διάθεση για σεξ.
6. Δεν της αρέσει που μοιάζει σαν έγκυος ενώ δεν είναι πια.
7. Δεν αγαπάει το σώμα της μετά τη γέννα.
8. Χρειάζεται να της δείχνουν υπομονή και να τη φροντίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr