Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε μια μπέιμπι σίτερ πριν την επιλέξεις

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε μια μπέιμπι σίτερ πριν την επιλέξεις

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη φύλαξη των παιδιών μας. Έτσι η διαδικασία εξεύρεσης ενός ανθρώπου που θα αναλάβει να φροντίζει τα παιδιά μας τις ώρες που απουσιάζουμε από το σπίτι, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η μπέιμπι σίτερ συχνά περνάει πολύ περισσότερες ώρες με τα παιδιά απ’ ότι οι γονείς τους. Επομένως θα πρέπει όχι μόνο να τ’ αγαπάει, αλλά να έχει την υπομονή και τη διάθεση να τα φροντίζει. Αν αναζητάτε λοιπόν έναν άνθρωπο να προσέχει τα παιδιά σας όταν εσείς είστε στην δουλειά, μεταξύ των ερωτήσεων που θα πρέπει να του κάνετε είναι και οι εξής:

1.Γιατί θέλεις να φροντίζεις το παιδί μου;
Ίσως φαίνεται προφανές αλλά μπορείτε να εκπλαγείτε με αυτό που θα ακούσετε.
2. Πώς είναι η οικογένειά σου;
Θέλετε κάποια που έχει τις ίδιες αξίες μ’εσάς. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια, είναι σημαντικό να μπορεί διαχειριστεί τη δυναμική των μελών της.
3. Τι σας κάνει ευτυχισμένη; Πώς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
Είναι σημαντικό τα ενδιαφέροντά της να είναι «κοντά» με τα δικά σας. Αν για παράδειγμα δεν συμπαθεί τη φύση ή τη γυμναστική, σε αντίθεση με τα παιδιά σας, μάλλον δεν θα είναι εύκολο να ...συγχρονιστούν.
4. Οδηγείτε; Έχετε εμπλακεί σε ατύχημα;
Η ερώτηση αυτή γίνεται όταν θα πρέπει να μεταφέρει τα παιδιά με το αυτοκίνητο.
5.Μπορείτε να παρέχετε τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος;
6. Ξέρετε κολύμπι;
Είναι σημαντικό αν έχετε πισίνα στο σπίτι ή θα πρέπει να συνοδεύει τα παιδιά σε κοντινή πισίνα που πιθανόν να μην επιβλέπεται να ξέρει κολύμπι η μπέμπι σίτερ.
7. Αν υποθέταμε ότι αύριο ήταν η πρώτη μέρα με το παιδί μου, πώς θα την περνούσατε;
8. Μπορώ να έχω κάποιες συστατικές επιστολές;
Πάντα να ζητάτε συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.

Επιπλέον συμβουλές:

-Προσέξτε τι ζητάει από εσάς η μπέιμπι σίτερ. Θέλετε κάποια που να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του παιδιού σας και τον τρόπο συνεργασίας μαζί σας προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Προβληματιστείτε αν ενδιαφέρεται κυρίως – και μόνο – για το μισθό και για τις διακοπές μέσα στο χρόνο.
-Από την πλευρά σας πρέπει να είστε ξεκάθαρη στο τι ζητάτε. Είναι άλλο να θέλετε έναν άνθρωπο να φροντίζει το παιδί σας και άλλο να τον επιφορτίσετε στην πορεία και με τις δουλειές του σπιτιού ( εκτός αν είναι στην αρχική συμφωνία).

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr