Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να τρώει υγιεινά και στο σχολείο

Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να τρώει υγιεινά και στο σχολείο

Το Καλοκαίρι ήταν γλυκό και διασκεδαστικό τόσο για εσάς όσο και για τα μικρό σας αγγελούδι, αλλά πέρασε γρήγορα και ο Σεπτέμβρης σας βρήκε ξανά να προετοιμάζεστε για τη νέα σεζόν και φυσικά, τη νέα σχολική χρονιά...

Το ζήτημα είναι, όμως, πως είτε το παιδί σας πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο είτε ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στο σχολικό του βίο, η ανησυχία σας παραμένει μεγάλη. Πώς θα τα πάει με τα άλλα παιδάκια; Θα τα βγάλει πέρα με τα μαθήματα; Τι θα τρώει όση ώρα λείπει από το σπίτι; Το τελευταίο είναι και το ερώτημα το οποίο βασανίζει περισσότερο από όλα τα άλλα μια μητέρα διότι πολύ απλά, γνωρίζει καλά τη σημασία της διατροφής για την ανάπτυξη και την υγεία ενός παιδιού.

Επειδή ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για πλάνα και αλλαγές, καλό είναι να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας προκειμένου να επεξεργαστείτε το φθινοπωρινό διατροφικό πλάνο του μικρού σας! Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί λίγη φαντασία και μερικά πολύτιμα tips για να κάνετε το παιδί σας να φάει τα πιο υγιεινά σνακ.

Το πρωινό το «δυνατό»

Η αρχή για τη σωστή διατροφή ξεκινά από το σπίτι και συγκεκριμένα από το πρωινό του παιδιού! Φροντίστε να τρώει το μικρό σας ένα καλό και υγιεινό πρωινό προτού φύγει από το σπίτι. Γάλα, γιαουρτάκι, δημητριακά, χυμός πορτοκάλι, φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως με μέλι αξίζει να βρίσκονται στο «μενού». Αν κάθε πρωί γκρινιάζει και αρνείται να φάει, δοκιμάστε να βάλετε στο τραπέζι κάτι νόστιμο και διασκεδαστικό.

Στα δικά μου «must» συγκαταλέγεται το Danonino Drink με γεύση μπανάνα και φράουλα. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και το κυριότερο, βγαίνει σε μοναδικά σχέδια με το Dino για ατελείωτο παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr