Επιστροφή από διακοπές: Πώς θα επαναφέρετε τα παιδιά σε πρόγραμμα

Επιστροφή από διακοπές: Πώς θα επαναφέρετε τα παιδιά σε πρόγραμμα

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ομολογουμένως μια δύσκολη περίοδος για τα παιδάκια τα οποία προσπαθούν να προσαρμοστούν στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Από τη διατροφή μέχρι το παιχνίδι: Τα πάντα ήταν ανέμελα το Καλοκαίρι και τώρα, εμείς οι μανούλες καλούμαστε να βοηθήσουμε τα μικρά μας να βρουν τους ρυθμούς τους, να δεχτούν ξανά να ακολουθήσουν ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο και την ίδια ώρα, να συνεχίσουν να διασκεδάζουν.
Πολλά παιδιά μελαγχολούν μετά τις διακοπές για αυτό είναι άκρως σημαντικό να μεριμνήσουμε για την ψυχολογία τους. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν; Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να έχουμε υπομονή και φυσικά, καλές ιδέες. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις τρεις αγαπημένες μας για να μπουν τα μικρά σας σε πρόγραμμα, έχοντας τη διάθεσή τους ψηλά!

Δραστηριότητες για το σώμα και το πνεύμα

Εκτός από μαθήματα και σχολικές υποχρεώσεις, καλό είναι να έχουν τα παιδιά χόμπι που τα ενδιαφέρουν και τα κάνουν χαρούμενα. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να βρίσκατε μαζί με τα μικρά σας τις δραστηριότητες της φετινής σχολικής χρονιάς; Θα έρθετε πιο κοντά και θα τα βοηθήσετε να καταλάβουν τι πραγματικά θέλουν. Προτιμήστε δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αθληθούν και να διασκεδάσουν. Κάποιο σπορ ή η ενασχόληση με τη μουσική θα τους κάνει καλό. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η άθληση και η μουσική βοηθούν στη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης.

Ανάλαφρη και υγιεινή διατροφή

Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το Καλοκαίρι ένα σωστά δομημένο διατροφικό πρόγραμμα. Από τη μία το αγαπημένο μας παγωτό και από την άλλη οι ταβέρνες στο νησί ή το χωριό και λέμε «αντίο» στο πλάνο μας.
Για να επανέλθει το παιδί στις παλιές του διατροφικές συνήθειες, αρκεί να βρούμε νόστιμα και υγιεινά σνακ για εκείνο. Τα φρούτα και το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού Danonino είναι επιλογές που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη μετάβαση του μικρού σας από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβρη. Αξίζει να δοκιμάσετε!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr