Μπαμπάς και κόρη: 12 δραστηριότητες που θα ισχυροποιήσουν το μοναδικό δέσιμο τους

Μπαμπάς και κόρη: 12 δραστηριότητες που θα ισχυροποιήσουν το μοναδικό δέσιμο τους

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ιδιαίτερο και μοναδικό, από τη σχέση ενός μπαμπά με την κόρη του. Μία σχέση, που αναπτύσσεται από πολύ νωρίς και συνεχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ωστόσο, λόγω των υποχρεώσεων της καθημερινότητας, κυρίως, επειδή ο μπαμπάς δουλεύει, δεν έχουν τον χρόνο που θα ήθελαν, για να περάσουν μαζί. Αλλά επειδή σήμερα, ο χρόνος είναι κάτι σαν «είδος» προς εξαφάνιση, σημασία έχει αυτόν τον λίγο που έχουμε στη διάθεσή μας, να τον περνάμε ποιοτικά. Έτσι, προτείνουμε στους απανταχού μπαμπάδες τις παρακάτω δραστηριότητες, που μπορούν να κάνουν μαζί με τα κοριτσάκια τους και θα ισχυροποιήσουν έτσι το – ούτως ή άλλως – μοναδικό δέσιμό τους. Και θα αποτελέσουν για εκείνες, γλυκιές αναμνήσεις, που θα τις συντροφεύουν για πάντα.

Πρωινό με το κοριτσάκι τους

Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα και για τους δύο, από το να πάρετε μαζί το πρωινό. Μπορεί, επίσης, ο μπαμπάς να «θυσιάσει» λίγο από το χρόνο του και να φτιάξει ο ίδιος το πρωινό στην κόρη του.

Γράψτε μαζί ένα βιβλίο

Μην τρομάζετε. Δε λέμε να γίνετε ξαφνικά, συγγραφείς. Ωστόσο, μία ευχάριστη διαδικασία, που θα ενθουσιάσει και την κόρη σας, είναι να πλάσετε μαζί μία ιστοριούλα το βράδυ πριν κοιμηθεί και μετά να την αποτυπώσετε στο χαρτί. Θα είναι το δικό σας αποκλειστικό δημιούργημα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό.

Κάντε μία αθλητική δραστηριότητα

Βγείτε έξω να κάνετε μία βόλτα με τα ποδήλατα ή με τα rollers. Πηγαίνετε έναν περίπατο ή για τρέξιμο στο πάρκο

Πηγαίνετε μία εκπαιδευτική βόλτα

Επειδή μέσα στην εβδομάδα, δεν έχετε τον χρόνο να διαβάσετε την κόρη σας, μπορείτε, όμως, κι εσείς να της μεταδώσετε χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις. Έτσι, ένα σαββατοκύριακο επισκεφτείτε μαζί ένα μουσείο, μία πινακοθήκη. Είναι ένας καλός τρόπος να της μεταδώσετε τις γνώσεις σας και να ανακαλύψει έναν άλλον κόσμο.

Μυήστε την στα σπορ

Τα σπορ δεν είναι μόνο υπόθεση των αγοριών. Και τα κορίτσια – αν τους αρέσουν – μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Μπορείτε, λοιπόν, να παίξετε με την κόρη σας, οποιοδήποτε σπορ, αρκεί, βέβαια, να της αρέσει.

Κάντε μία βόλτα στην παραλία

Αν είστε από τους τυχερούς, που έχουν κοντά τους τη θάλασσα, μία βόλτα στην παραλία μόνο εσείς και η κόρη σας, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Τρέξτε στην παραλία, παίξτε, μιλήστε αγναντεύοντας τη θάλασσα. Υπάρχει πιο χαλαρωτικό σκηνικό;

Τραβήξτε αστείες φωτογραφίες

Από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε και δεν απαιτούν χρόνο, είναι να τραβήξετε αστείες φωτογραφίες. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στα κινητά, που κάνουν τη διαδικασία, ακόμη πιο διασκεδαστική.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr