Δεινόσαυροι: Ξέρεις για αυτούς όσα ξέρουν τα παιδιά σου;

Δεινόσαυροι: Ξέρεις για αυτούς όσα ξέρουν τα παιδιά σου;

Από τη φαντασία στην πραγματικότητα, με μια εκδρομή!

Ξεκίνησα να αγαπώ τους δεινόσαυρους από όταν είδα για πρώτη φορά το Τζουράσικ Παρκ. Πρέπει να ήμουν στην αρχή του Δημοτικού και πραγματικά θυμάμαι να νιώθω πως ανακάλυψα έναν άλλο, αλλόκοτο, κόσμο που με ενθουσίαζε!

Έκτοτε, οι δεινόσαυροι μπήκαν στη ζωή μου, περισσότερο ως σήμανση, δηλαδή με διάφορα τετράδια, μολύβια, τετράδια, κούπες και άλλα διακοσμητικά, παρά αναλύοντας την ουσία των ζώων που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα κατά την προϊστορική περίοδο.

Μέχρι που αυτόν τον ενθουσιασμό ήρθε να αγκαλιάσει ο μικρός μου Μιχάλης, που από τα πέντε του χρόνια ήδη, άρχισε να δείχνει μια ιδιαίτερη αγάπη για τους δεινόσαυρους, ρωτώντας με διαρκώς όλο και περισσότερες πληροφορίες. Επέλεγε παραμύθια και βιβλία που στο εξώφυλλό τους είχαν δεινόσαυρους και ήθελε να ακούει και να βλέπει ιστορίες με πρωταγωνιστές τυραννόσαυρους, πτερόσαυρους και τενοντόσαυρους. Τον μάγευε το γεγονός πως κάποτε υπήρξαν, αλλά πια δεν μπορεί να τους συναντήσει…

Ψάχνοντας για μία ακόμα ιστορία με δεινόσαυρους στο Διαδίκτυο, ώστε να τη δούμε παρέα με τον Μιχάλη, ανακάλυψα την ιστορία του μικρού Στάθη. Η αγάπη του Στάθη για τους δεινόσαυρους και τη φυσική ιστορία ήταν ακριβώς ίδια με του γιου μου. Με λίγα λόγια, η αγάπη του Στάθη για τα προϊστορικά ζώα ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη στο προνήπιο. Από πολύ μικρή ηλικία, δεινόσαυροι και απολιθώματα ήταν ανάμεσα στα πράγματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχολείται ασταμάτητα. Και φυσικά, βλέπει συχνά ντοκιμαντέρ, όπως ακριβώς και ο Μιχάλης μου.

Η μητέρα του Στάθη, βλέποντας τη μεγάλη αγάπη του για τους δεινόσαυρους, θέλησε να του χαρίσει μία εμπειρία που θα του έμενε αξέχαστη και ήξερε πως σύμμαχός της θα ήταν η Amita. Επισκέφθηκε την πλατφόρμα apoagapi.gr και ζήτησε μία επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ή στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα ενθουσίαζε τον Στάθη και θα τον έκανε χαρούμενο για πολύ καιρό.

deinosauroi amita 1

Όμως η Amita δεν πραγματοποίησε μόνο αυτό το όνειρο… Δείτε τι άλλο έκανε για να φέρει τον Στάθη πιο κοντά στου δεινόσαυρους, χαρίζοντας χαμόγελα σε εκείνον και τη μαμά του:



Κάπως έτσι, ο Στάθης ταξίδεψε από τη φαντασία στην πραγματικότητα, με μια εκδρομή! Κι όλα αυτά με συγκίνησαν πραγματικά, στο βίντεο που ανακάλυψα, γιατί ένιωσα πως όλες εμείς είμαστε έτοιμες να κάνουμε το παν για τα παιδιά μας και για το αντικείμενο που τα ενθουσιάζει, που τα μαγεύει. Και πως, τελικά, τα παιδιά μας γνωρίζουν για τους δεινόσαυρους περισσότερα από εμάς τις ίδιες που προσπαθούμε να τους τα διδάξουμε! Είναι ένα σφουγγαράκι αυτό το μυαλουδάκι! Και όταν όλη αυτή η γνώση συνδυάζεται με παιχνίδι, τότε τα αποτελέσματα για τα μικρά μας αγγελούδια είναι φανταστικά!

Εξάλλου, το βίντεο μου έδωσε την ευκαιρία να θυμηθώ κάτι ακόμη: Δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορεί να φτάσει μια μαμά για το παιδί της. Γιατί #otaneisaimama, όλα τα κάνεις #apoagapi!

deinosauroi amita 2