Πλάθω πραγματάκια με τα δυο χεράκια

Πλάθω πραγματάκια με τα δυο χεράκια

Αν παίζατε με τον πηλό όταν ήσασταν μικρή, τότε σίγουρα θυμάστε πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα.

Θέλετε να παίξετε με το παιδί σας αλλά έχετε ξεμείνει από ιδέες; Μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις πλέον δημιουργικές ενασχολήσεις. Μια ιδέα είναι να περάσετε ατέλειωτες ώρες παίζοντας με τον πηλό, με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να φτιάξει πρακτικά οτιδήποτε! Από αγαλματάκια, λουλούδια και αγγεία, μέχρι διακοσμητικά για το σπίτι που ίσως αργότερα αποδειχθούν τα πρώτα βήματα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής μεγαλοφυΐας.

Μπορείτε, μάλιστα, να κατασκευάσετε τον δικό σας πηλό, τον οποίο αφού διαμορφώσει το παιδί όπως θέλει, θα πρέπει να ψήσετε εσείς στο φούρνο. Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς περίπου και ψήνετε για όση ώρα χρειάζεται, ανάλογα με το μέγεθός τους (από δέκα λεπτά έως και μία ώρα). Αν το παιδί σας θέλει να μεγαλουργήσει, μπορεί να τα χρωματίσει αφού κρυώσουν, με τις τέμπερές του και να κολλήσει πάνω τους οτιδήποτε μπορεί να τους δώσει τη μορφή που θέλει, π.χ. ζωγραφισμένες χαρτοπετσέτες, μαλλί πλεξίματος κ.ά.

Σπιτικός πηλός:
4 κούπες αλεύρι
1 κούπα αλάτι
1½ κούπα νερό

Τα ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο λίγο νερό και ζυμώνετε. Στην περίπτωση που θέλετε ο πηλός να είναι χρωματιστός, ρίχνετε χρώματα ζαχαροπλαστικής στη ζύμη που κατασκευάσατε.