Μήπως ο σκύλος σου δεν αγαπά τις αγκαλιές; Οι επιστήμονες μίλησαν...

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως ο σκύλος σου δεν αγαπά τις αγκαλιές; Οι επιστήμονες μίλησαν...

Αν «πνίγεις» και εσύ το κουτάβι σου στις αγκαλιές, τότε σου έχουμε δυσάρεστα νέα

Μπαίνω στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πάρω αγκαλιά την Luna (ναι, το μικρό μου κουταβάκι). Είναι τόσο μεγάλη η χαρά της όταν με βλέπει που χοροπηδάει συνεχώς και γαβγίζει θέλοντας να μου δείξει την αγάπη της. Την παίρνω στα χέρια μου και την «πνίγω» στα χάδια. Οι επιστήμονες όμως μόλις μου έμαθαν πως αυτό που κάνω είναι... λάθος. Το κάνεις και εσύ ε;

Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο British Columbia και δημοσιεύτηκε στο Psychology Today αναφέρει πως τα σκυλιά δε αγαπούν τις αγκαλιές, όπως για παράδειγμα τα παιδιά.

o DOG HUG 900 e51c4

Οι ειδικοί ανέλυσαν 250 φωτογραφίες ανθρώπων να αγκαλιάζουν τα σκυλάκια τους και κατάλαβαν πως το 80% των τετράποδων φίλων τους αισθανόταν άβολα στην αγκαλιά τους. Την ίδια ακριβώς άποψη έχουν και οι άνθρωποι των The Kennel Club, Battersea Dogs & Cats Home αφού πιστεύουν πως τα σκυλιά δε συμπαθούν τις αγκαλιές.

Την ώρα που εμείς τα αγκαλιάζουμε, εκείνα μισοκλείνουν τα μάτια τους, τα αυτιά τους πιέζονται και μερικές φορές σηκώνουν το ένα τους πόδια για να δείξουν τη «διαμαρτυρία» τους. Βλέπεις τα σκυλιά αγαπούν την ελευθερία, θέλουν να τρέχουν και όσο και εμείς τα αγαπάμε αυτά προτιμούν ένα μικρό χάδι (ένα τρίψιμο στην κοιλιά) παρά να τα «εγκλωβίζουμε» στη ζεστή μας αγκαλιά.

tumblr o5fgqdIsxd1s8zrsjo1 500 46505

Από εδώ και πέρα αλλάζουμε ρότα, λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

Toby: O hipster σκύλος που θα σου «κλέψει» την καρδιά