4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας με το σκυλάκι σου στην παραλία

Ερμιόνη Σαρρή
4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας με το σκυλάκι σου στην παραλία

Το παν είναι η ασφάλειά του.

Το καλοκαίρι είναι πλέον γεγονός και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες ίσως και να θελήσεις να πάρει τον αγαπημένο σου σκυλάκο μαζί στην παραλία. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγεις τις θερμές ημέρες και ώρες καθώς όπως καταλαβαίνεις το τρίχωμα του θα κάνει ακόμα πιο επώδυνη τη ζέστη. Ένα απογευματάκι όμως ή οι πρώτες πρωινές ώρες χαρακτηρίζονται ιδανικές για παιχνίδια στην άμμο.

Τι πρέπει να γνωρίζεις όμως πριν βάλεις μπρος για την ακρογιαλιά;

- Έχε πάντα νερό (βρύσης ή εμφιαλωμένο) μαζί σου: Το θαλασσινό νερό πρέπει να αποφεύγετε καθώς η ποσότητα αλατιού που περιέχει δεν ενδείκνυται για τα σκυλιά. Για αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου αρκετό νερό και ένα μπολ ώστε να μπορεί ο τετράποδος φίλος σου να δροσιστεί όποτε θέλει.

- Μην το ‘’εκθέτεις’’ στον ήλιο: Μπορείτε να παίξετε για λίγη ώρα στην άμμο, απλά φρόντισε για την υπόλοιπη ώρα που θα είστε στην παραλία, ο σκυλάκος σου να είναι σε σκιερό μέρος. Όπως σου τόνισα και παραπάνω, λόγω του τριχώματός του αισθάνεται τη ζέστη πολύ περισσότερο από όσο εμείς.

beach dog hair pet Favim.com 2403855 7490c

- Μην ξεχάσεις το αντηλιακό: Ίσως και να μην το γνώριζες (ούτε εγώ μέχρι πρότινος) αλλά υπάρχουν ειδικές αντηλιακές κρέμες για σκυλιά τα οποία το προστατεύουν από τις ηλιαχτίδες του ήλιου. Ναι, και αυτό κινδυνεύει από εγκαύματα.

- Κάνε το μπάνιο: Μόλις επιστρέψετε από την παραλία, ξέπλυνέ το με μπόλικο δροσερό νερό ώστε να φύγουν τα υπολείμματα της άμμου και του θαλασσινού νερού. Το δέρμα του είναι ευαίσθητο και έτσι μόνο θα αποφύγεις τα όποια δερματολογικά προβλήματα.

Για δες και αυτό:

Toby: O hipster σκύλος που θα σου «κλέψει» την καρδιά