Διακοπές μαζί με το σκύλο σου: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ερμιόνη Σαρρή
Διακοπές μαζί με το σκύλο σου: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ένας εκπαιδευτής σκύλων σου δίνει τα SOS tips που πρέπει να γνωρίζεις

Οι μέρες των καλοκαιρινών μας διακοπών έφτασαν για τα καλά και για όσους από εμάς έχουμε σκυλάκια χρειάζεται ένας παραπάνω προγραμματισμός, ώστε η ξεκούρασή μας να μην επιβαρύνει τους μικρούς μας φίλους.

Πρώτα από όλα, πριν κάνετε την κράτησή σας, ενημερωθείτε αν το ξενοδοχείο δέχεται κατοικίδια μιας και δεν ισχύει η ίδια πολιτική σε όλα. Ταυτόχρονα, επικοινωνήστε με την εταιρεία που θα ταξιδέψετε, ώστε να γνωρίζετε τα απαραίτητα για τη μεταφορά του σκύλου. Βάσει νόμου πρέπει να προσκομίζετε ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας και τον αριθμό τσιπ του ζώου. Κάποιες εταιρείες παρέχουν κλούβες μεταφοράς, διαφορετικά πρέπει να έχετε δικό σας crate ή να τα έχετε δεμένα και με φίμωτρο.

Κατά την παραμονή σας στο ξενοδοχείο πρέπει να βοηθήσετε το σκυλάκι σας να συνηθίσει στο νέο αυτό χώρο. Μην το αφήσετε αμέσως μέσα στο δωμάτιο καθώς ο χώρος του θα του φανεί αρκετά ξένος.

Στην περίπτωση που ταξιδέψετε με αυτοκίνητο να γνωρίζετε πως η θερμοκρασία μέσα σε αυτό είναι υψηλότερη από το εξωτερικό περιβάλλον, για τον λόγο αυτό ανάψτε το air condition και κατεβάστε ελάχιστα ένα παράθυρο, προκειμένου να μην γίνεται ξηρή η ατμόσφαιρα.

Αν ταξιδέψετε με πλοίο πρέπει να γνωρίζετε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το σκυλάκι πρέπει να είναι κοντά σας (με λουράκι) και στο χώρο του καταστρώματος.

cc3f4db697e327fb71989544633e3200 7c78d

Πριν ξεκινήσετε, προμηθευτείτε ένα ειδικό παγουράκι για σκύλους, αφού το σκυλί σας θα έχει την ανάγκη να πίνει συχνά δροσερό νερό. Το ειδικό παγούρι είναι οικονομικό και εύχρηστο, ωστόσο, αν θελήσετε, μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μπολάκι.

Όταν επισκέπτεστε την παραλία, να θυμάστε πως ο σκύλος σας χρειάζεται ένα σκιερό μέρος. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως το κατοικίδιό μας ρίχνει τη θερμοκρασία του όταν οι πατούσες του και η κοιλιά του δροσίζονται, για αυτό δεν ωφελεί να τον βρέχουμε ολόκληρο. Αρκεί να του ρίξουμε νερό στο έδαφος και να τον αφήσουμε να ξαπλώσει.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον εκπαιδευτή Χρήστο Φραντζολά από το Dogit για τις συμβουλές του

Για δες και αυτό:

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας με το σκυλάκι σου στην παραλία