Αν αγαπάς τις γάτες, τότε αυτή η έρευνα θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν αγαπάς τις γάτες, τότε αυτή η έρευνα θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Ένας μεγάλος μύθος μόλις καταρρίφθηκε

Αν ανήκεις στο team που είναι υπέρ των σκύλων και θεωρεί πως δεν υπάρχει καλύτερος φίλος για τον άνθρωπο από αυτόν και δεν συμπαθείς και πολύ τις γάτες, τότε η παρακάτω έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εκτός του ότι θα σε ξαφνιάσει, θα σε στεναχωρήσει κιόλας και ίσως σε νευριάσει και λίγο.

Αν πάλι ανήκεις στο team με τις γάτες, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα δικαιωθείς. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν, πως οι γάτες είναι ανεξάρτητα ζώα, εγωίστριες, αλλά παράλληλα έχουν ανάγκη τον ιδιοκτήτη τους. Αυτή η νέα έρευνα όμως έρχεται να αποκαλύψει και να καταρρίψει αυτή την ιδεολογία.

6ae94ca2926078009966ee2289980331

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Oregon, οι γάτες εκτιμούν, θέλουν και επιδιώκουν τη συντροφιά των ανθρώπων και δεν το κάνουν μόνο επειδή τους προσφέρουν φαγητό. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν, πως οι γάτες απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρουσία, περισσότερο και από το φαγητό.

52fd5a15b32abad7bd304236ca6dbd38

Πενήντα γάτες συμμετείχαν στην έρευνα αυτή, τις οποίες οι ειδικοί τις πήραν τόσο από σπίτια, όσο και από καταφύγια και τους στέρησαν για αρκετές ώρες το φαγητό τους, την ανθρώπινη επαφή, αλλά και τα παιχνίδια τους. Στη συνέχεια έπρεπε και πάλι να έρθουν σε επαφή με τα τέσσερα βασικά ερεθίσματα και αποτέλεσμα αυτού ήταν οι περισσότερες να διαλέξουν την ανθρώπινη επαφή.

Mόλις το 37% των γατών που συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή επέλεξαν το φαγητό, ενώ πάνω από το 50% έδειξαν κατευθείαν προτίμηση στην ανθρώπινη επαφή. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις;