Τώρα που άρχισαν τα κρύα δες 3 τρόπους για να κρατήσεις ζεστό το σκυλάκι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τώρα που άρχισαν τα κρύα δες 3 τρόπους για να κρατήσεις ζεστό το σκυλάκι σου

Γιατί και αυτά θέλουν ζεστασιά και θαλπωρή

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων, όμως σίγουρα δεν περιμένεις την σημερινή για να τους δείξεις την αγάπη σου και την φροντίδα σου. Πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση και αυτό ισχύει για όλες τις εποχές του χρόνου. Για να τους δείξεις λοιπόν την αγάπη σου ξεκίνα με κάτι πολύ μικρό, αλλά βασικό, 3 τρόπους για να τον φροντίσεις και να τον διατηρήσεις ζεστό μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Όταν πέφτει η θερμοκρασία, δεν είσαι η μόνη που πρέπει να προετοιμαστείς για το κρύο. Ο χειμωνιάτικος και κρύος καιρός επηρεάζει επίσης και τους τριχωτούς μας φίλους. Είναι σημαντικό να προσέχεις την καθημερινή φροντίδα του σκύλου σου, για να τον προστατεύσεις από τον κίνδυνο να αρρωστήσει.

#1. Σκούπισε τα πατουσάκια του (χωρίς να σου γίνει εμμονή)
Οι βρωμιές στους δρόμους και τα πεζοδρόμια συνήθως προκαλούν μόνο ήπιο δερματικό ερεθισμό, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα πόδια τους μπορούν πολύ εύκολα να στεγνώσουν, ενίοτε όμως μπορεί να προκληθεί και κάποια ζημιά. Γι’ αυτό για να αποφύγεις οτιδήποτε τέτοιο, μόλις γυρίσετε από τη βόλτα σας, σκούπισε τα του με ένα νωπό ρούχο.

#2. Πρόσεξε την υπερθερμία
Αυτό το μικρό πουλόβερ που του φοράς μπορεί να είναι εξαιρετικά χαριτωμένο, αλλά σκέψου λίγο τις συνθήκες. Όταν το σκυλάκι σου είναι έξω και εξασκείται, παίζει κ.ο.κ, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το «μπουφανάκι» που του φοράς. «Εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από 20 βαθμούς ή έχετε ένα σκύλο με μακρύ τρίχωμα, καλύτερα να μην του φοράς κάτι», αναφέρουν οι ειδικοί. Τα κοντότριχα σκυλάκια από την άλλη χρειάζονται ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

#3. Μην παραβλέπεις το μπάνιο του
Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η πιτυρίδα του κατοικίδιου σου προκαλείται από το ξηρό δέρμα, αλλά όπως και με την ανθρώπινη πιτυρίδα, οι νιφάδες θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα υπερβολικών ελαίων, λέει ο Kathryn Primm, ιδιοκτήτης του Animal Hospital στο Ooltewah. Το να βρίσκεται το κατοικίδιο σου σε εσωτερικό χώρο το χειμώνα, σε κάνει να πιστεύεις πως μπορεί να μην χρειάζεται μπάνιο τόσο συχνά, αλλά η έλλειψη πλυσίματος μπορεί να κάνει το δέρμα του κουταβιού σου να γίνει πιο λιπαρό και να προκληθεί πιτυρίδα», εξηγεί. Διατήρησε λοιπόν το συνηθισμένο πρόγραμμα μπάνιου, περίπου μία φορά την εβδομάδα.