188 ζώα απειλούνται με εξαφάνιση το 2018 και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό

188 ζώα απειλούνται με εξαφάνιση το 2018 και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό

Ποια είναι τα ζώα που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα;

Εάν χρειάζεστε ακόμα έναν λόγο για να ανησυχείτε για την τρέχουσα κατάσταση του περιβάλλοντος, σήμερα είναι η μέρα σας. Σας αποκαλύπτουμε δέκα.

Όπως αναφέρει σε έκθεση της η Eco Experts το έγκλημα στο περιβάλλον μπορεί να κοστίσει την απώλεια όχι ενός, όχι πέντε αλλά τουλάχιστον δέκα θηλαστικών που απειλούνται με εξαφάνιση στους επόμενους μόλις μήνες.

Για το 2017, οι ερευνητές της Eco Experts μελέτησαν την πανίδα του κόσμου και καταγγέλλουν ότι η Ινδονησία είναι το χειρότερο έθνος με 188 είδη ζώων να απειλούνται με εξαφάνιση.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Shreena Patel επισημαίνει ότι αυτή η κρίση "δεν είναι απλά μια ανησυχία για την Ινδονησία, είναι ένα πρόβλημα όλου του κόσμου".

Εκτός από τη γεωγραφική ανάλυση οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα του εγκλήματος, τα δέκα πιο απειλούμενα θηλαστικά για το χρόνο που ανατέλλει.

Από τους Ελέφαντες της Ινδίας στις Τίγρεις της Μαλαισίας και τις Γαλάζιες Φάλαινες τα πιο γενναία πλάσματα του κόσμου μας βρίσκονται στο χείλος της ολικής εξάλειψης.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα απειλούμενα είδη σας παρακινούμε να ανατρέξετε στον κατάλογο των απειλούμενων ζώων του Παγκόσμιου Ταμείου για την άγρια πανίδα εδώ

https://www.worldwildlife.org/species/directory?sort=extinction_status&direction=desc

και νιώστε το χρέος που μας βαραίνει όλους. Οι γενναίοι, αληθινοί φίλοι μας τα ζώα θέλουν τη βοήθεια και όχι το έγκλημα μας.