Μία μέδουσα στο... σαλόνι σας

Γωγώ Φούντα
Μία μέδουσα στο... σαλόνι σας

H εναλλακτική λύση αν δε θέλετε σκύλο ή γάτα!

Αγαπάτε τα ζώα και πάντα θέλατε ένα κατοικίδιο αλλά δεν έχετε χρόνο να το φροντίσετε και να ασχοληθείτε μαζί του; Τα ενυδρεία είναι η ιδανική λύση για εσάς. Τα ψάρια είναι χαλαρωτικά ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερη ενασχόληση μαζί τους όπως ένας σκύλος ή μία γάτα.

Πώς θα σας φαινόταν όμως, αντί για ψάρια να βάζατε στο ενυδρείο σας, μέδουσες ή όπως συνηθίζουμε να τις λέμε κοινώς, τσούχτρες; Μπορεί τα συγκεκριμένα πλάσματα να μας προκαλούν πανικό και μόνο στη σκέψη ότι θα βρεθούν μπροστά μας την ώρα που κάνουμε τις απλωτές μας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παρεξηγημένο ζωάκι.

Οι νωχελικές τους κινήσεις καθώς μετακινούνται μέσα στο νερό και τα έντονα χρώματά τους, σε κάνουν να μη θες να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από πάνω τους. Και αν νομίζετε πως κανείς δεν έχει σκεφτεί να υιοθετήσει ένα τόσο ιδιαίτερο κατοικίδιο, σας πληροφορούμε ότι υπάρχει ακόμα και ειδικό ενυδρείο για τα γοητευτικά υδρόβια πλάσματα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε ένα pet shop, ρίξτε και μία ματιά στην ποικιλία από... μέδουσες. Μπορεί να σας κερδίσουν...