Η Αλεξία Κωτσή είναι η γυναίκα που αλλάζει την καθημερινότητά σου!

Η Αλεξία Κωτσή είναι η γυναίκα που αλλάζει την καθημερινότητά σου!

Η «ψυχή» της beauty πλατφόρμας, Funkmartini, μιλάει στο Queen.gr

Η είδηση πως στο σύμπαν του διαδικτύου υπάρχει μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να μπεις και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (κυριολεκτικά) να κανονίσεις τα ραντεβού σου για beauté, με ενθουσίασε ιδιαίτερα- και όπως δείχνουν τα πράγματα, ενθουσίασε και πάρα πολλές γυναίκες που ήδη έχουν στα favorites το url της Funkmartini.


Την Αλεξία την «πρωτογνώρισα» μέσα από το σχετικό ενημερωτικό δελτίο για την άφιξη της Funkmartini και ομολογώ πως η συνάντησή μας ήταν μια έκπληξη: δεν περίμενα να δω μια τόσο νέα γυναίκα, που κάνει 2 δουλειές, μία από τις οποίες είναι ένα δικό της startup (Funkmartini )- και παράλληλα είναι και μαμά ενός μωρού 7 μηνών!

f1 76d9c


Κι όμως, «όλα συνδυάζονται αρκεί να κάνεις αυτό που θέλεις, αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης» μου λέει η Αλεξία, λίγο πριν ξεκινήσουμε το beaute μας στο boutique beauty salon Niche στην Κηφισιά. Εννοείται πως το ραντεβού μας το είχα κλείσει μέσω της πλατφόρμας Funkmartini για να δοκιμάσω ακριβώς πώς λειτουργεί, και πίστεψέ με, λειτουργεί γρήγορα και άψογα.


«Η Funkmartini είναι μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να κλείνει ραντεβού για μανικιούρ-πεντικούρ, κομμωτήριο, αποτρίχωση- για υπηρεσίες ομορφιάς δηλαδή. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο περίπου, από την προσωπική μου ανάγκη να λύσω το δικό μου πρόβλημα, που έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ και δεν είχα το σταθερό ραντεβού μου κάθε Σάββατο πχ στο κομμωτήριο μου. Πάντα ξέμενα τελευταία στιγμή να ψάχνω ραντεβού, και ήταν μια εκκρεμότητα που θα ήθελα πολύ να μην την έχω ανάμεσα στις υπόλοιπες. Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω μια Online πλατφόρμα που απευθύνεται σε γυναίκες αλλά και άντρες, διότι και οι άντρες έχουν τις ανάγκες τους σε grooming όπως κούρεμα, περιποίηση γενειάδας αλλά και άλλες υπηρεσίες που συνήθως οι άντρες ντρέπονται να πάρουν τηλέφωνο και να κλείσουν ραντεβού, όπως η αποτρίχωση και το mani-pedi. Μάλιστα, αυτό που έχουμε δει στην πλατφόρμα είναι ότι οι άντρες, παρότι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις γυναίκες που χρησιμοποιούν την Funkmartini, είναι απόλυτα συνεπείς στα ραντεβού που κλείνουν!

f2 0e975

Ουσιαστικά η Funkmartini είναι ένα online εργαλείο που η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιεί από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet της, οποιαδήποτε στιγμή: από τις 4 τα ξημερώματα που χώρισε και θέλει να αλλάξει τα μαλλιά της το επόμενο πρωί, μέχρι την στιγμή που προέκυψε ξαφνικά ένα ραντεβού και θέλει να είναι περιποιημένη αλλά ακόμα και προγραμματισμένα, πχ τις ημέρες των γιορτών που είναι δύσκολα τα ραντεβού. Μέσα από την Funkmartini μπορείς να δεις online το ημερολόγιο του beauty spot που θέλεις να πας και να κλείσεις το ραντεβού σου με μία κίνηση. Αυτό που είναι πολύ μοναδικό σε μας είναι πως η Funkmartini έχει όλα τα στοιχεία που ζητάς πριν αποφασίσεις να επισκεφθείς έναν χώρο ομορφιάς- δεν είναι απλά ένας κατάλογος με επιχειρήσεις όπου βρίσκεις όνομα κ τηλέφωνο, αλλά μπορείς να δεις πώς είναι ο χώρος που θα ήθελες να επισκεφθείς, τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών αλλά και τη γνώμη άλλων πελατών που τον επισκέφθηκαν, γιατί σε εμάς οι αξιολογήσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.


Πιστεύουμε πολύ στην έννοια της «αξιολόγησης» γι' αυτό και έχουμε δώσει αυτή την δυνατότητα στους χρήστες της Funkmartini ώστε την εμπειρία τους, που συνήθως μοιράζονται με τους φίλους ή τις φίλες τους, να την μοιράζονται αν θέλουν με όλο τον κόσμο που μπαίνει στην πλατφόρμα. Περίπου 60% των κρατήσεων αξιολογεί και αυτό δείχνει πως ο κόσμος αισθάνεται την ανάγκη να πει την εμπειρία και τη γνώμη του για την υπηρεσία ομορφιάς που δοκίμασε.


Το σύστημα αξιολόγησης όμως, είναι χρήσιμο και για τους χώρους ομορφιάς καθώς μέσα από τη γνώμη των πελατών έχουν ένα εργαλείο για να παίρνουν ένα feedback για τις υπηρεσίες τους και, αν χρειάζεται, να βελτιώνονται στα σημεία» μου εξηγεί η Αλεξία και συμφωνώ απόλυτα μαζί της.

f3 3fb09


Εκτός από την αξιολόγηση, αυτό που με εντυπωσίασε στην πλατφόρμα είναι πως έχει μια ξεχωριστή κατηγορία που έχει να κάνει με την κοινωνική ευθύνη της εταιρείας. «Γεννήθηκε μαζί με την ιδέα της πλατφόρμας. Αφού μπορούμε να κάνουμε κάτι κ να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό, αποφασίσαμε πως θα το κάνουμε από την πρώτη μέρα. Κάνουμε, λοιπόν, κάποιες ενέργειες με το Άλμα Ζωής όχι μόνο σε σημαντικές μέρες του χρόνου αλλά κάθε μέρα, καθώς όλοι οι χρήστες και οι επιχειρηματίες γίνονται αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Αυτό που λέμε είναι πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ στο Άλμα Ζωής χωρίς να αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά σου και χωρίς να χρειαστεί να βάλεις ούτε ένα ευρώ! Το κάνουμε εμείς για σένα καθώς ένα μέρος των κερδών μας ετησίως πάει στο Άλμα Ζωής και υπάρχουν κιάλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στις οποίες σκεφτόμαστε να συμμετάσχουμε στο άμεσο μέλλον».


Πριν την Funkmartini, τι; «Και πριν την Funkmartini, αλλά και παράλληλα με αυτήν, εργάζομαι ως διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην Travelplanet24. Mάλιστα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι στρατηγικός σύμβουλος στην Funkmartini και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που πίστεψε στην ιδέα!»

f4 74f48


Πώς είναι να είσαι νέα μαμά, επιχειρηματίας με 2 δουλειές και μάλιστα αυτή την εποχή;
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο! Θέλει συνεχή προσπάθεια, η Funkmartini ζητάει την αφοσίωσή μου, και επειδή είναι το δικό μου όραμα θέλω να είμαι παρούσα σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Από την άλλη έχω ένα μωρό 7 μηνών που θέλει την προσοχή μου, θέλει την αγκαλιά μου αλλά και θέλω και εγώ την επαφή μαζί του, και προσπαθώ να τα κάνω όλα μέσα σε 24 ώρες. Και μέσα σε όλα αυτά να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης, να προσέχεις τη διατροφή σου, να μαγειρεύεις για σένα και το μωρό... οπότε πρέπει να είσαι ισορροπιστής, και το κινητό σου να γίνεται προέκταση του χεριού σου!

Ελεύθερο χρόνο δεν έχω πολύ, το baby swimming που κάνω με το μωρό μου κάθε πρωί είναι για μένα ελεύθερος χρόνος ή όταν ξαπλώνω το βράδυ, και πριν κοιμηθώ έχω κάποια λεπτά μόνη μου όπου μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, να κάνω τον απολογισμό της ημέρας και να οργανωθώ για την επόμενη. Είμαι τυχερή που έχω μια δουλειά, έχω και μια δεύτερη δουλειά που ξεκίνησα και πάει πάρα πολύ καλά, έχω ένα μωράκι και μια όμορφη οικογένεια, οπότε είμαι ευγνώμων για όλα αυτά. Επίσης πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για κάθε γυναίκα να κάνει αυτό που θέλει- αν για παράδειγμα θέλει να είναι full time μαμά, να είναι! Αν πάλι θέλει να είναι μαμά και καριερίστα, να το κάνει- αρκεί να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και πλήρης».

Είσαι γυναίκα, με μια επιχειρηματική ιδέα την οποία έστησες από την αρχή και μάλιστα στο ίντερνετ- πόσο δύσκολο είναι; « Έχει πολλά στάδια αυτή η διαδικασία. Από τη στιγμή που έχεις μια ιδέα, θα πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα από συγκεκριμένες ειδικότητες που θα σε βοηθήσει να υλοποιήσεις την ιδέα σου- εκτός αν είσαι τόσο ταλαντούχα που μπορείς να παίξεις όλους τους ρόλους μόνη σου, πράγμα μάλλον απίθανο. Στη δική μου περίπτωση ήμουν πολύ τυχερή γιατί ο σύζυγός μου έχει το κατάλληλο background οπότε ήμουν ασφαλής να εμπιστευτώ τις συμβουλές του και να αξιοποιήσω τις γνώσεις του. Από εκει και ύστερα θα πρέπει να βρεις κάποιον να σου φτιάξει τον κώδικα- και εκεί είναι το δύσκολο, καθώς δεν έχεις τις γνώσεις για να μπορείς να τσεκάρεις το προϊόν από πριν, παρά όταν πλέον είναι έτοιμο να βγει στον αέρα. Οποιαδήποτε ιδέα και να έχεις, θέλει ψάξιμο, να μην επαναπαύεσαι, να δεις αν μπορεί η ιδέα σου να λύνει ένα πρόβλημα ή να δημιουργήσει μια ανάγκη, να βεβαιωθείς πως πραγματικά υπάρχει αγορά, να βρεις μια σωστή ομάδα που θα σε κατευθύνει σωστά σε τομείς που δεν ξέρεις. Να ξεκινήσεις, να σκοντάψεις, να ξανασηκωθείς, να ενημερώνεσαι, να διαβάζεις τι συμβαίνει έξω και να μην επαναπαύεσαι!

f5 91e9f


Και κάτι σημαντικό: μια ιντερνετική επιχείρηση είναι μια μεγάλη επένδυση, κάτι που δεν φαντάζεσαι από πριν αλλά το βρίσκεις μπροστά σου όταν πάς να υλοποιήσεις την ιδέα. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν σε σχέση με το αρχικό σου πλάνο- οπότε θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως διαθέτεις τα χρήματα ή να προσπαθήσεις να βρεις χρηματοδότηση, ώστε να μην χάσεις την μπάλα. Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατι απευθυνθήκαμε στους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι είδαν προοπτικές στην ιδέα μας, είδαν την δυναμική που υπάρχει στο χώρο της ομορφιάς και επένδυσαν σε αυτή».

Τι «διαβάζεις» στο μέλλον της Funkmartini; «Θα ήθελα να εξελιχτεί σε μια κοινότητα ομορφιάς, οι χρήστες (γυναίκες και άντρες) να ενημερώνονται για ό,τι καινούριο υπάρχει στην ομορφιά και σίγουρα να «φύγει» για το εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 παρόμοιες επιτυχημένες πλατφόρμες, μία στην Αμερική και μία στην Αγγλία- όνειρό μου είναι η Funkmartini να κατακτήσει το κοινό της κεντρικής Ευρώπης.»

Ευχαριστούμε το beauty salon Niche στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 4, τηλ. 2106232240), για την ευγενική φιλοξενία.