Πώς θα κάνεις lifting μόνο με το κούρεμά σου!

Βιβή Αγγελάκη
Πώς θα κάνεις lifting μόνο με το κούρεμά  σου!

Ξέχνα το botox και πήγαινε κομμωτήριο...

Μπορεί οι διάφορες τεχνικές μακιγιάζ ( π.χ το contouring, το strobing), οι καινοτόμοι sculpting οροί ή κρέμες, αλλά και το lifting ή το botox να είναι οι πρώτες σκέψεις – και δικαιολογημένα- που μας έρχονται κατά νου όταν θέλουμε να αναδείξουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, όμως, πώς θα σου φαινόταν αν τα μαλλιά σου μπορούσαν να σου δώσουν το ίδιο ή παρόμοιο αποτέλεσμα;


Πώς; Απλά επιλέγοντας το σωστό κούρεμα ή χτένισμα που μεταξύ άλλων θα ανανεώσει το look σου, θα «μαλακώσει» τις «σκληρές» γραμμές του προσώπου σου και φυσικά θα «τραβήξει» την προσοχή από σημεία που ο χρόνος έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του (π.χ ο λαιμός), χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Εξάλλου, όπως τονίζουν αρκετοί κομμωτές: «Ένα κούρεμα δεν επηρεάζει μόνο το πρόσωπο ενός ατόμου, αλλά ενισχύει-αναδεικνύτει τη δομή του.»


Αν λοιπόν, ψάχνεις τον πιο ανέξοδο τρόπο να κάνεις lifting στο πρόσωπό σου και παράλληλα είσαι έτοιμη γι αυτή την ανοιξιάτικη αλλαγή στα μαλλιά σου, τότε δεν έχεις παρά να δεις τα παρακάτω χτενίσματα και να υιοθετήσεις αυτό που σου πηγαίνει, αφού πρώτα συμβουλευτείς τον κομμωτή σου.

Lob – Μακρύ καρέ: Η ιδανική επιλογή για κάθε σχήμα προσώπου.

lob hair 01 ee2b5

Μάλιστα, αν θέλεις να αναδείξεις ακόμη περισσότερο τα ζυγωματικά σου, δεν έχεις παρά να κάνεις ένα έντονο φιλάρισμα. «Το «Rachel Cut» είναι από από τα πιο iconic παραδείγματα όπου το φιλάρισμα έκανε φυσικό lifting στα ζυγωματικά της Jennifer Aniston. Πιστεύω πως το μακρύ καρέ της Jennifer Lawrence αποτελεί την πιο μοντέρνα εκδοχή του.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο hairstylist Jon Reyman.


Αφέλειες- Φράντζα: Μπορούν να λειτουργήσουν «μαγικά» είτε έχεις μακριά είτε πιο κοντά μαλλιά.

bangs hai 02 e56b8

Το μόνο που έχεις να κάνεις να κόψεις αφέλειες στο ήδη υπάρχον hairlook σου, ακόμη και αν έχεις σγουρά μαλλιά. Δώσε προσοχή στο σημείο που θα ξεκινά η φράντζα, ενώ ένα ακόμη trick είναι να κάνεις φιλάρισμα στη φράντζα ! «Καλό θα ήταν το layering να ξεκινά από τα ζυγωματικά σου. Αν ψάχνεις μάλιστα τρόπο να κάνεις ένα mini lifting στα φρύδια σου, τότε δοκίμασε τα baby bangs (πολύ κοντές αφέλειες), όπως αυτές της Bettie Page.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Reyman.

Φράντζα στο πλάι: Ιδανικό κούρεμα αν έχεις οβάλ ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπο.

hair 03 50e94

Μπορείς να συνδυάσεις τις αφέλειες με την πλάγια φράντζα για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«The Bardot» : Για εσένα που λατρεύεις τα μακριά μαλλιά χωρίς αφέλειες ή φράντζα.

hair 04 611b5


«Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο πολύ κάνουν τα ζυγωματικά να φαίνονται πιο λεπτά. Χαρακτηριστικότερα είναι τα hairlooks της Brigitte Bardot και της Suki Waterhouse. Το ελαφρύ φιλάρισμα που πλαισιώνει το πρόσωπο δημιουργεί ένα σοφιστικέ και σέξι look που αναδεικνύει τα λεπτά ζυγωματικά» συμφωνούν πολλοί κομμωτές!

Το κλασικό καρέ και το καρέ με αφέλειες

hair 05 6a9df


«Το καλύτερο hairlook για να αναδείξεις το θεληματικό σαγόνι σου είναι το καρέ. Θα μπορούσε να είναι είτε ένα κλασικό ίσιο καρέ είτε πιο wavy, αρκεί το μήκος του να φτάνβει ακριβώς μέχρι τη γραμμή του πηγουνιού. Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω. Προτιμώ το ολόισιο καρέ όπως αυτό της Rihanna, που δεν υπάρχει φιλάρισμα .»

Δες στην gallery περισσότερες ιδέες!