#MFW: Το beauty look του οίκου Fendi είναι εμπνευσμένο από τα… cartoons!

Βιβή Αγγελάκη
#MFW: Το beauty look του οίκου Fendi είναι εμπνευσμένο από τα… cartoons!

Gigi και Bella Hadid έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στην πασαρέλα

Glitterry χείλη, winged έντονο eyeliner και μικρά στολίδια για τα μαλλιά. Το fashion show του οίκου Fendi για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017 στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, είχε πολλές, δυνατές beauty στιγμές . Διάσημα μοντέλα όπως η Gigi και η Bella Hadid, η Taylor Hill περπάτησαν στην πασαρέλα για το μεγάλο οίκο κάνοντας τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν μανιωδώς.


Με τον γνωστό hairstylist Sam McKnight να χρησιμοποιεί μικρά, πολύχρωμα αξεσουάρ στα μαλλιά των μοντέλων και τον makeup artist Peter Philips να δημιουργεί μαγευτικά χείλη χρησιμοποιώντας glitter στοιχεία, το beauty look των μοντέλων φαίνεται να ήταν βγαλμένο από τον κόσμο των... cartoons!

1 fendi beauty ss17
fendi ss 2017 pins

«Ο Karl (Karl Lagerfeld) μου είπε ότι ήθελε μια φυσικότητα, αλλά παράλληλα και ένα candy feeling» είπε χαρακτηριστικά ο makeup artist Peter Philips ενώ η Vogue ανέφερε πως η beauty μούσα του Karl Lagerfeld δεν είναι άλλη από τη Vanellope von Schweetz, το cartoon και η candy princess από το «Wreck-It Ralph».

Τα χείλη των μοντέλων έμοιαζαν λες και ήταν βουτηγμένα στη ζάχαρη (σαν να είχαν δαγκώσει ένα donut γεμάτο glitter)σε μία βέβαια, λαμπερή ροδακινί απόχρωση. Όσο αφορά τα μάτια, υπήρχε ένα στοιχείο «επαναστατικότητας» στη μαύρη γραμμή με το eyeliner, αφήνοντας κενό το σημείο της μέσης του βλεφάρου. (Στην ουσία δηλαδή πέρασε με μαύρο eyeliner την εσωτερική και εξωτερική γωνία των ματιών.) «Αν έκανα μία συνεχή γραμμή θα ήταν πολύ elegant το αποτέλεσμα και θα έχανε το punk στοιχείο. Η διακεκομμένη γραμμή προσθέτει ένα πιο edgy εφέ στα μάτια.» σημείωσε ο Peter.

GettyImages 609680366


Όσο αφορά τα χτενίσματα των μοντέλων υπήρχε μία ποικιλία από ατημέλητα κοτσιδάκια μέχρι και ασύμμετρα ponytails, που ταίριαζαν στο νεανικό, girly ύφος. «Είναι λίγο πιο σκληρό look και όχι τόσο ρομαντικό» είπε χαρακτηριστικά ο McKnight.