Spring is in the air: 10 αρώματα που μυρίζουν Άνοιξη!

Βιβή Αγγελάκη
Spring is in the air: 10 αρώματα που μυρίζουν Άνοιξη!

Και θα σε μεταφέρουν έστω και νοερά σε ολάνθιστους κήπους...

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης. Η ανθισμένη φύση συνεπαίρνει τις αισθήσεις μας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να βρούμε αυτή την εσάνς- αρωματική δημιουργία που θα μας κάνει να μεταφέρουμε την ανοιξιάτικη αύρα παντού και πάντοτε- από το σπίτι και το γραφείο μέχρι τη νυχτερινή έξοδο.

Και φέτος, λοιπόν, οι διασημότεροι αρωματικοί οίκοι δημιούργησαν δροσερά- άκρως ανοιξιάτικα και θηλυκά- ελιξίρια γι αυτή τη σεζόν κάνοντάς μας να αφήσουμε στην άκρη τα πιο "βαριά" αρώματα του Χειμώνα. Παρακάτω θα βρεις τα 10 αγαπημένα μας!

products 1

Boss Ma Vie Florale: Το νέο λουλουδάτο γυναικείο άρωμα από τον οίκο BOSS Parfums τιμά όλες τις αξίες που χαρακτηρίζουν τη μοντέρνα γυναίκα, αναμειγνύοντάς τες με ένα εορταστικό σύμβολο, ένα μπουκέτο λουλούδια. Μια απαλή συγχορδία από ροζ φρέζια και πέταλα γιασεμιού αναμιγνύεται με μια διακριτική συμφωνία από μπουμπούκι τριαντάφυλλου, συνθέτοντας μια ανθοδέσμη με έντονο άρωμα, ενώ οι ζεστές νότες βάσης από ξύλο κέδρου Cedarwood ενισχύονται από κεχριμπάρι και συμπληρώνονται από το ξυλώδες άρωμα του σριλανκέζικου σανταλόξυλου, προκειμένου να δώσουν έμφαση στον εξαιρετικό λουλουδάτο χαρακτήρα του αρώματος και να δημιουργήσουν την πλήρη εικόνα μίας κομψής άνθισης.

Reve d' Infini Eau de Parfum του οίκου Lalique: Αισθησιακό και πολύχρωμο το καινούριο γυναικείο άρωμα του οίκου τονίζει την αιώνια θηλυκότητα με ένα μπουκέτο φρέσκων λουλουδιών. Αισθησιακό και πολύχρωμο, το Rêve d’Infini τονίζει την αιώνια θηλυκότητα με ένα μπουκέτο φρέσκων λουλουδιών. Ο αρωματοποιός του Richard Ibanez χρησιμοποίησε μία παλέτα με τα πιο φυσικά και εκλεπτυσμένα συστατικά. Το λαμπερό και αγνό περγαμόντο σε συνδυασμό με το Lychee, καθώς και το Freesia, του οποίου το άρωμα συνδυάζει το νέκταρ των φρούτων με το γιασεμί, προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα στο άρωμα. Νότες καρδιάς, από τριαντάφυλλο, ροδάκινο και ξύλο κέδρου. Νότες βάσης από βανίλια, musk και σανδαλόξυλο προσδίδουν μία αρμονία στο άρωμα, όπως ένα λουλούδι σε ένα δέντρο που καρποφορεί.

Fiesta Carioca Escada: Φρουτώδες με φλοράλ πινελιές και ξυλώδη βάση, το νέο τροπικό άρωμα της Escada είναι ιδανικό για να κάνεις τη μετάβαση από την Άνοιξη στο Καλοκαίρι. Φρέσκο, αναζωογονητικό, ανήκει στην κατηγορία των λουλουδένιων φρουτώδων αρωμάτων αναμειγνύοντας στις νότες του –ενδεικτικά- φρούτα του πάθους, βατόμουρα, φύλλα βιολέτας, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί και κέδρο.

Chloé Love Story Eau Sensuelle: Με δημιουργούς δύο γυναίκες, την Anne Flipo και τη Domitille Bertier, αυτό το πρωτότυπο άρωμα αποκαλύπτει μια νέα πτυχή του άνθους πορτοκαλιάς, της ευωδιάς που χαρακτηρίζει τη σειρά. Αυτό το μοναδικό eau de parfum συνδυάζει εκλέπτυνση και απόλαυση. Συνδυασμένο με ηλιόλουστες νότες ηλιοτρόπιου που θυμίζουν βανίλια, το άνθος πορτοκαλιάς είναι πιο γλυκό και πιο ρομαντικό από ποτέ. Μάλιστα, ο αισθησιασμός του απογειώνεται με μια χορδή σανταλόξυλου. Βελούδινο και ελαφρά γαλακτώδες, χαρίζει βάθος στο κομψό αυτό άρωμα. Πρόκειται για μια νέα οσφρητική ποίηση. Μια νέα ερωτική ιστορία, ιδωμένη μέσα από τα μάτια της Chloé.

Flowerbomb Bloom από τους Viktor&Rolf: Οι νότες του ολάνθιστου μπουκέτου ξυπνούν τις αισθήσεις και μας μεταφέρουν στον μαγικό, σουρεαλιστικό κόσμο των Viktor&Rolf. Διατηρώντας το εθιστικό αποτύπωμα του πρώτου, εμβληματικού Eau de Parfum των Viktor&Rolf, η λουλουδένια υπογραφή του Flowerbomb Bloom γίνεται ακόμη πιο αέρινη, ανήκοντας ξεκάθαρα στην οσφρητική οικογένεια των φρουτωδών floriental αρωμάτων. Οι αρχικές νότες του νέου αυτού Eau de Toilette, με κυρίαρχες αυτές της ντελικάτης συμφωνίας ροδιού, περγαμόντου και των ελαίων μανταρινιού, είναι σπινθηροβόλες και ζουμερές.

products 2

La Vie Est Belle Bouquet de Printemps (spring limited edition) από τη Lancôme: Ένα πολύτιμο eau de parfume πιο φρέσκο και δροσερό. Στην ουσία πρόκειται για τη πιο λουλουδένια έκδοση του θρυλικού Eau de Parfum που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Lancôme από τρεις από τους σπουδαιότερους αρωματοποιούς της Γαλλίας. Περγαμόντο, γιασεμί σαμπακ και άνθη πορτοκαλιάς συνδυάζονται δημιουργώντας μία λουλουδένια- φρουτώδη συμφωνία.

Izia της Sisley: Ένα ξεχωριστό μπουκέτο από εκλεκτά τριαντάφυλλα της γαλλικής γης κλεισμένο μέσα σε ένα μπουκάλι. Ένα χάδι δροσιάς, ένας περίπατος στους κήπους, μία αρωματική δημιουργία με τη φύση να πρωταγωνιστεί. Αυτό είναι το νέο άρωμα της Sisley που εμπνεύστηκε η ίδια η ιδρύτρια, Isabelle d' Ornano (Izia είναι στα πολωνικά το υποκοριστικό του ονόματός της). Εκτός από το τριαντάφυλλο, νότες από λευκό περγαμόντο, αλδεΰδη, ροζ πιπέρι, γιασεμί, κεχριμπάρι, κέδρο, αχλάδι, παιώνια συμπληρώνουν αρμονικά το ελιξίριο.

Tom Ford Private Blend Vert de Fleur: Μια δελεαστική αίσθηση από τη λάμψη της δεκαετίας του ’70. Εκλεπτυσμένο με νότες από ίριδα και υάκινθο, το Vert de Fleur είναι η λουλουδάτη ερμηνεία του Tom Ford για το πράσινο, αιχμαλωτίζοντας ένα πληθωρικό άρωμα όπου όμορφες εικόνες δημιουργούν ένα νέο κόσμο ευχαρίστησης. Το άρωμα ανοίγει με υάκινθο και γάλβανο ενισχυμένο από νότες νερολί, περγαμόντο και βασιλικό. Παράλληλα, μια βελούδινη λουλουδάτη αίσθηση κυριαρχεί στην καρδιά του αρώματος, περιλαμβάνοντας ένα πολυτελές μείγμα ίριδας βουτύρου, γιασεμιού sambac και τριαντάφυλλου που ισορροπούνται με άνθη πορτοκαλιάς. Τέλος, οι ξυλώδεις νότες σε συνδυασμό με το ζεστό vetiver και το πατσουλί έρχονται σε αντίθεση με τα μαύρα βρύα και το λαμπερό πράσινο, εναρμονίζοντας τη σύνθεση του αρώματος για ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

Signorina In Fiore του Salvatore Ferragamo: Ένας τέλειος και κολακευτικός συνδυασμός θηλυκότητας και γοητείας, για μια γυναίκα που ανθίζει από έρωτα. Στην ουσία πρόκειται για το καινούριο μέλος της επιτυχημένης οικογένειας Signorina, η οποία αποτελείται από το Signorina Eau de Parfum, το Signorina Eleganza και το Signorina Misteriosa. Το ταξίδι στο άρωμα ξεκινάει με υπέροχες και πολύχρωμες νότες, όπου το Σορμπέ Αχλαδιού συνδυάζεται αρμονικά με το Ρόδι. Οι νότες καρδιάς αποτελούν ένα συνονθύλευμα λουλουδιών, Ανθη Κερασιού με Πέταλα Γιασεμιού προσδίδουν έναν ζωντανό χαρακτήρα στο άρωμα. Το White Musk σε συνδυασμό με το κρεμώδες σανδαλόξυλο αγκαλιάζουν απαλά την επιδερμίδα.

L’ Eau το νέο άρωμα Jimmy Choo: Λουλουδάτο και δροσερό συνδυάζει φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες. Οι νότες κορυφής από άνθη ιβίσκου και περγαμόντου αναμειγνύονται αρμονικά με το γλυκό νεκταρίνι και το άνθος παιώνιας στις νότες καρδιάς, ενώ παράλληλα οι νότες βάσεις του αρώματος, που αποτελούνται από κέδρο και musk, αποκαλύπτουν την αισθησιακή και συγχρόνως γλυκιά προσωπικότητα της γυναίκας Jimmy Choo. «Το Jimmy Choo L’Eau αιχμαλωτίζει την μυρωδιά ενός δροσερού ανθού ιβίσκου , που αναμειγνύεται με φρούτα , φλοίδες και έντονα ξύλα, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα λαμπερό θηλυκό αισθησιασμό» αναφέρει η Juliette Karagueuzoglou, αρωματοποιός.