#STOPSUNAGEING: Κι όμως, ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο!

Βιβή Αγγελάκη
#STOPSUNAGEING: Κι όμως, ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο!

Η νέα καμπάνια της Κορρές θα σου θυμίσει το αυτόνοητο (aka να φοράς το αντηλιακό σου ΚΑΘΕ μέρα και ΚΑΘΕ εποχή!)

Ο Μάρτιος μπήκε, η Άνοιξη είναι εδώ (yeaaahhh) και αν τηρείς τις παραδόσεις... σίγουρα κάθε τέτοια μέρα θα θυμάσαι τον εαυτό σου να κυκλοφορεί με ένα μικρό και διακριτικό βραχιολάκι στο χέρι πλεγμένο με άσπρες και κόκκινες κλωστές για να προστατευτείς από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης!

Τα χρόνια πέρασαν, μεγαλώσαμε, συνεχίζουμε να λατρεύουμε και να φοράμε το «Μάρτη», όμως ξέρουμε πως αυτό το βραχιολάκι από μόνο του δεν αρκεί. Όπως δεν είναι αρκετό και ένα απλό αντηλιακό για να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος, κάθε ημέρα, κάθε εποχή. Έτσι, ο παραδοσιακός «Μάρτης» γίνεται άσπρο και κόκκινο ribbon - The March Ribbon - και με τη βοήθεια της Κορρές μεταφέρει το μήνυμα #stopsunageing μέσω της ομώνυμης καμπάνιας.

STOPSUNAGEING RIBBON

Κι όσο κι αν δεν το έχεις καταλάβεις... Ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο για τη γήρανση της επιδερμίδας και σου έχουμε όλες τις αποδείξεις που θα σε πείσουν για το αυτονόητο (aka να φοράς το αντηλιακό σου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ):

- Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης - πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, αφυδάτωση.
- 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία.
- 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί.
- 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία - κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου ή της ενασχόλησης με τα φυτά.
- 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά - είναι ακτινοβολία που διαπερνά τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες όπως το τζάμι του αυτοκινήτου.
- Οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο - ανακλαστικές επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, ακόμα και το τσιμέντο διπλασιάζουν την αρνητική επίδρασή τους.
- 15’ έκθεσης στις ακτίνες UVB κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη χρονική περίοδο μέγιστης έντασης, 11.00 – 14.00, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα.

Ανακεφαλιώνοντας, η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30, αλλά και την ένδειξη προστασίας από τις ακτίνες UVA, συστήνεται κάθε ημέρα, κάθε εποχή!! Οι συνθέσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά ενισχύουν την προληπτική και επανορθωτική δράση ενάντια στα σημάδια γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος, ενώ θα πρέπει να επιλέγεται η σωστή ποσότητα για την επάλειψη του προσώπου και λαιμού.

KOKKINO ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ANTISPOT SPF50

Και αν ψάχνεις ήδη να ανανεώσεις το παλιό σου αντηλιακό... να σου θυμίσω τη σειρά Κόκκινο Σταφύλι της ΚΟΡΡΕΣ που παρέχει απόλυτη προστασία από τον ήλιο και τη γήρανση, καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

KOKKINO ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ANTISPOT SPF30 ΜΕ ΧΡΩΜΑ copy

Ξεπερνώντας την απλή αντηλιακή προστασία, η νέας γενιάς αντηλιακή κρέμα προσώπου προσφέρει: Υψηλή αντηλιακή προστασία UVA / UVB, αντιρυτιδική δράση, προληπτική και επανορθωτική δράση κατά των πανάδων και ενυδάτωση. Κι αν προτιμάς την αντηλιακή με χρώμα, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την tinted εκδοχή με φυσικές χρωστικές για πιο ομοιόμορφη όψη.