Από Κορέα με αγάπη: 6 κορεάτικα beauty brands που πρέπει να γνωρίζεις!

Βιβή Αγγελάκη
Από Κορέα με αγάπη: 6 κορεάτικα beauty brands που πρέπει να γνωρίζεις!

Και θα βρεις αποκλειστικά στα Sephora!

Αν είσαι 1) fan του Instagram και 2) beauty addict τότε σίγουρα θα ξέρεις πως η Κορέα θεωρείται η γενέτειρα των μεγαλύτερων beauty trends και καινοτόμων προϊόντων στον κόσμο της ομορφιάς (θυμήσου τις BB-cream ή την τάση των Wire Nails κλπ) που θα ήθελες να επισκεφτείς με άδεια βαλίτσα (για ευνόητους λόγους). Αν είσαι 3) Sephora-lover (όπως εγώ- εδώ Βιβή) τότε σίγουρα αυτό το μήνα έχεις ένα παραπάνω λόγο να χαίρεσαι. Ποιος είναι αυτός; Τα νέα έπιπλα “Korean House” που ήρθαν στα Sephora και θα φιλοξενούν όλες τις νέες κορεάτικες αφίξεις στον beauty κόσμο.

Και κάπως έτσι, περνώντας ένα ολόκληρο ΣΚ μυημένη στα Κορεάτικα μυστικά ομορφιάς, σου παρουσιάζω τα 6 αγαπημένα μου brands που υπόσχονται επιδερμίδα όπως μίας Κορεάτισσας (aka αψεγάδιαστη)!


1.Caolion (Calm- Awake- Open- Lion): Όταν η Jin Young Joo, το 1995 ίδρυσε το brand είχε αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα για να βοηθήσει ανθρώπους όπως η ίδια, με ευαίσθητη επιδερμίδα. Και κάπως έτσι, τα Caolion Cosmetics ήταν τα πρώτα καθαρά υποαλλεργικά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που κυκλοφόρησαν στην κορεάτικη αγορά. Συνδυάζοντας τα φυσικά συστατικά των παραδοσιακών κορεάτικων μυστικών ομορφιάς με τη σύγχρονη τεχνολογία συμβάλλουν στο detox της επιδερμίδας, αποκαθιστώντας τη φυσική ομορφιά της και τη βελτίωση της λάμψης της.

caolion1

Beauty editor’s pick: Το νέο mini Premium Hot & Cool Pore Pack Duo ή αλλιώς το «μαγικό» ντουέτο αποτοξίνωσης που θα σε κάνει να πεις αντίο στα μαύρα στίγματα! Στην ουσία πρόκειται για ένα συνδυασμό δύο μασκών (μία μάσκα ατμού και μια δροσιστική μάσκα) που μειώνει την εμφάνιση των ανοιχτών πόρων & αφαιρεί το σμίγμα.. Πώς; Αρχικά, η ζεστή μάσκα Premium Blackhead Steam Pore Pack που περιέχει μικρούς κόκκους, πούδρα άνθρακα (γι’ αυτό άλλωστε έχει μαύρο χρώμα), καθώς και 100% ανθρακούχο νερό που ενυδατώνει εντατικά την επιδερμίδα, απορροφά την περίσσεια σμήγματος, απομακρύνει τους ρύπους ή τα υπολείμματα μακιγιάζ που φράζουν τους πόρους και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, σαν να κάνεις ατμόλουτρο. Αποτέλεσμα: πιο σφιχτή, σφριγηλή επιδερμίδα. Έπειτα, η δροσερή μάσκα Premium Pore Original Pack συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους ενώ καταπραΰνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντάς την ενυδατωμένη ακόμη και αφού έχεις αφαιρέσει τη μάσκα.

2. Dr Jart+: Το 2001, ένας νέος δερματολόγος, o Dr. Sung Jae Jung, με δική του κλινική στη Σεούλ ξεκίνησε να δημιουργεί διάφορες κρέμες, ελπίζοντας να προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική ανακούφιση στους ασθενείς με σοβαρά δερματικά προβλήματα. Τρία χρόνια αργότερα σε συνεργασία με τον επιχειρηματία και στενό του φίλο, JinWook Lee ξεκίνησαν από κοινού ένα νέο και εντελώς καινοτόμο skincare brand, το Dr. Jart+, το οποίο γρήγορα έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας τις προηγμένες κορεάτικες τεχνολογίες περιποίησης και ομορφιάς με τα κορεάτικα συστατικά με αποτέλεσμα να δημιουργεί καινοτόμες συνθέσεις.

dr jart

Beauty editor’s pick: Η σειρά με τις Dr Jart Rubber masks. Τις είδαμε να τις φορούν τα μοντέλα στο στο Paris Fashion Week λίγο πριν βαφτούν για να προετοιμάσουν σωστά και να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα τους. Μετά τις sheet masks, οι rubber masks φέρνουν την επανάσταση στις μάσκες χάρη στα ενισχυμένα δραστικά συστατικά και μια νέα υφή. Ναι, η τρίτη γενιά στις μάσκες είναι φτιαγμένες από... καουτσούκ! Με βάση τις τεχνικές σμίλευσης, οι μάσκες από καουτσούκ της Dr Jart μειώνουν την εξάτμιση των δραστικών συστατικών ενώ αποδίδουν τη στοχευμένη δράση. Από τις τρείς μάσκες της σειράς, αγαπημένη μου η μπλε, Rubber Mask Moist Lover που αφήνει την επιδερμίδα πιο ενυδατωμένη και απαλή από ποτέ. (Ιδανική μετά από ένα ξέφρενο night out).

3. Tony Moly: Από τα πιο cool και trendy brands που ξεκίνησαν από τη Νότια Κορέα το 2006. Με απίστευτα χαριτωμένα, διασκεδαστικά προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία και τα υψηλής ποιότητας συστατικά με πραγματικά αξιολάτρευτες συσκευασίες σε ζωηρά χρώματα, δεν γίνεται να μην τα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά.

tonymoly 1

Beauty editor’s pick: Panda's Dream Dual Lip & Cheek. Το πιο χαριτωμένο ντουέτο που έχεις πάρει ποτέ για τα χείλη και τα μάγουλά σου μιας και περιέχει σε μία συσκευασία ρουζ και κραγιόν! Ενυδατώνει και χαρίζει γοητευτικό χρώμα σε χείλη και μάγουλα. Απλώνεται και ενσωματώνεται τέλεια σε κάθε απόχρωση επιδερμίδας. Αγαπημένη μου η Pink Baby απόχρωση.




4. Erborian («Βότανα από την Ανατολή»): Γεννήθηκε από το αμοιβαίο πάθος δύο γυναικών, της Hojung Lee (επιστήμονας) και της beauty expert Katalin Bereyi, οι οποίες ονειρεύονται να μεταδώσουν τα κορεάτικα μυστικά ομορφιάς στις γυναίκες όλου του κόσμου. Η εταιρεία συνεχώς καινοτομεί δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, με λεπτές, απαλές υφές και διακριτικά αρώματα, που δεν αφήνουν λιπαρότητα. «Οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο έχουν ένα κοινό: Αναζητούν τη μοναδική, γνήσια και φυσική ομορφιά» λέει η Katalin Bereyi.

queen proionta 03

Beauty editor’s pick: Glow crème: Το κορεάτικο μυστικό της άψογης και λαμπερής επιδερμίδας με συνθέσεις υψηλής τεχνολογίας που βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας παρέχοντας μία ιριδίζουσα λάμψη και απαλότητα. Εμπλουτισμένη με εκχύλισμα γλυκόριζας, εκτός από τη λάμψη, η glow crème λειαίνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα, βοηθάει στην κάλυψη των ατελειών με μία κίνηση. Την απλώνεις όπως την ενυδατική σου, ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως βάση για το μακιγιάζ σου.




5. Too Cool For School: Οι κανόνες έχουν φτιαχτεί για να έχουν και εξαιρέσεις και η ομορφιά που σπάει τους κανόνες , είναι τα δύο σημεία αναφοράς του brand, που είναι επικεντρωμένο στο δημιουργικό beauty πειραματισμό, την ποιότητα και την μοναδικότητα. Συνδυάζει την πιο πρόσφατη τεχνολογία για την περιποίηση της επιδερμίδας και τις τάσεις του μακιγιάζ με μια ποικιλόμορφη κοινότητα πειραματικών καλλιτεχνών. Το αποτέλεσμα; Πρωτοποριακά προϊόντα με διασκεδαστικές συσκευασία και μια μοναδική εμπειρία αισθητικής φροντίδας.

queen proionta 01

Beauty editor’s pick: Egg Mousse Pack: Εμπλουτισμένος με εκχυλίσματα από τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού, αυτός ο ανάλαφρος αφρός (που μοιάζει με μαρέγκα), βελτιώνει τη λάμψη της θαμπής επιδερμίδας αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή σε μόλις πέντε λεπτά! Κι αυτό γιατί το εκχύλισμα από ασπράδι αυγού καθαρίζει και δίνει λάμψη, ενώ το εκχύλισμα από τον κρόκο του αυγού αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη, απαλή και βελούδινη. Θα τον λατρέψεις από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, όπως εγώ.

6. Skinfood since 1957: «Οι σωστές τροφές βοηθούν στην προστασία της ομορφιάς της επιδερμίδας» συνηθίζουμε να λέμε και αυτή είναι η φιλοσοφία της μάρκας, που αναζητά πάντα τα καλύτερα συστατικά κατά την ανάπτυξη των προϊόντων της. Οι οικολογικές και βιώσιμες μέθοδοι ανάπτυξης είναι ο πυλώνας της φιλοσοφίας Skinfood. Η μάρκα συναντάει τους αγρότες της για να βεβαιωθεί ότι τα συστατικά της καλλιεργούνται με τις κατάλληλες μεθόδους και στις βέλτιστες συνθήκες.

skinfood 1

Beauty editor’s pick: Black sugar perfect essential scrub 2X: Στην ουσία πρόκειται για τη δεύτερη γενιά με μάσκες μαύρης ζάχαρης που ΔΕΝ γίνεται να μην βάλεις στο ράφι του μπάνιου σου. Χάρη στη σύνθεσή του με γλυκολικό οξύ που εκχυλίζεται από κρασί ρυζιού, φυτικό έλαιο και καστανή ζάχαρη, το συγκεκριμένο scrub βοηθάει στην άμεση απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας εύκολα και αποτελεσματικά.