Ποιο είναι το σημείο του προσώπου σου που ξεχνάς να φορέσεις αντηλιακό, σύμφωνα με έρευνες;

Βιβή Αγγελάκη
Ποιο είναι το σημείο του προσώπου σου που ξεχνάς να φορέσεις αντηλιακό, σύμφωνα με έρευνες;

Και ναι, το ξεχνάμε σχεδόν όλοι...

Καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό γίνεται; Δε γίνεται! Κι αν ένα πράγμα δεν θα κουραστείς να διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη είναι πως δεν κάνουμε βήμα χωρίς το αντηλιακό μας! Το δεδομένο τρίπτυχο της επιτυχίας: Γενναιόδωρες ποσότητες, ΠΑΝΤΟΥ (στο σώμα και το πρόσωπο) και τακτική επανάληψη.

3dc456e2e6a0b242f4b45ce1066d2387

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων στην Αγγλία, οι περισσότεροι τείνουν να αφήνουν ακάλυπτο (χωρίς αντηλιακό) το 10% του προσώπου τους και πιο συγκεκριμένα την περιοχή που καλύπτει τα μάτια (βλέφαρα) . (Σημείωσε πως ιδιαίτερα σ’ αυτό το σημείο, η επιδερμίδα είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη).

Στη μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Liverpool και ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί, συμμετείχαν 57 άνδρες και γυναίκες που εφάρμοζαν το αντηλιακό στο πρόσωπό τους, χωρίς οδηγίες. Στη συνέχεια μελετώντας τις φωτογραφίες με ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, διαπιστώθηκε πως σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ξέχασαν να βάλουν αντηλιακό στο 9,5% του προσώπου τους, συμπεριλαμβανομένων των βλεφάρων, και της εσωτερικής γωνίας του ματιού και της γέφυρας της μύτης.

Όπως εξηγούν πολλοί δερματολόγοι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν αντηλιακό πάνω στα βλέφαρά τους επειδή τα μάτια τους είναι ανοιχτά. Για πιο αποτελεσματική προστασία, πρέπει να βεβαιωθούν οτι καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπό τους με αντηλιακό!