Ενυδάτωση τώρα! Αυτές είναι οι 6 αγαπημένες μας κρέμες προσώπου για βαθιά ενυδάτωση

Βιβή Αγγελάκη
Ενυδάτωση τώρα! Αυτές είναι οι 6 αγαπημένες μας κρέμες προσώπου για βαθιά ενυδάτωση

Τι παθαίνει το δέρμα όταν αφυδατώνεται και ποιες είναι οι κρέμες προσώπου για βαθιά ενυδάτωση που έχουμε ξεχωρίσει;

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας διακοπών για τις περισσότερες από εμάς. Ο Αύγουστος, παράλληλα, είναι ο μήνας, που η αφυδάτωση γίνεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας. Γιατί, όμως; Τι παθαίνει το δέρμα όταν αφυδατώνεται;

-Η επιστημονική εξήγηση:

«Όταν το δέρμα αφυδατώνεται, τα κύτταρα συρρικνώνονται λόγω της έλλειψης νερού. Τα εναπομείναντα άλάτα συμπυκνώνονται, κάνοντας τα μόρια να διασπώνται και διεγείροντας τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών. Η μακροχρόνια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μη-αναστρέψιμη φθορά στο δέρμα και στους ιστούς του, ακόμη και στο DNA των κύτταρων που μπορεί να οδηγήσει συχνά σε φαινόμενα όπως η ευαισθησία. Τα θέματα που σχετίζονται με την αφυδάτωση μπορεί να αποτελέσουν μια πραγματικότητα για όλες τις επιδερμίδες λόγω των συνεχών μεταβολών στο μικροκλίμα. Το δέρμα μπορεί να περάσει από πολλαπλά μικροκλίματα μέσα στην ημέρα (πχ ένα ζεστό ντους, ένα δυνατό air-condition στο αυτοκίνητο, μια έντονη γυμναστική, μια πτήση, κτλ). Επίσης, ανεπαρκείς προσλήψεις νερού ειδικά μετά από περιόδους έντονης εφίδρωσης (άσκηση, ζέστη) μπορεί να αποτελέσουν ένα παράγοντα που συμβάλλει στην αφυδάτωση στο δέρμα. Ενώ το δέρμα έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί πολύ καλά μακροχρόνια, αυτές οι παροδικές μεταβολές στο μικροκλίμα προκαλούν αφυδάτωση και μικρο-επιθέσεις που φθείρουν το δέρμα και συνεισφέρουν στην πρόωρη γήρανση.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Tom Mammone, Αντιπρόεδρο της Φυσιολογίας Επιδερμίδας και Φαρμακολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης της Clinique παγκοσμίως.

Εκτός, όμως, από τη διατροφή και το νερό, σύμμαχος στον αγώνα κατά της αφυδάτωσης είναι οι κρέμες προσώπου που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση. Παρακάτω θα δεις τις 6 αγαπημένες μας!

kremes vathias enudatwshs

1. Aqualia Thermal: Η 1η κρέμα ημέρας για δυναμική ιαματική ενυδάτωση της επιδερμίδας από τη Vichy που ενεργοποιεί την ομοιόμορφη κατανομή του νερού στις επιμέρους ζώνες του προσώπου. Με λεπτόρρευστη υφή και ματ αποτέλεσμα για κανονικές-μικτές επιδερμίδες. Αποτέλεσμα: Όμορφη επιδερμίδα γεμάτη φρεσκάδα κάθε στιγμή. Ιδανική για όλες τις γυναίκες μεταξύ 20 και 60 ετών με κανονική/μικτή επιδερμίδα που έχουν αφυδατωμένη ή και ευαίσθητη επιδερμίδα, αισθάνονται την επιδερμίδα τους να τραβάει, εμφανίζουν λεπτές γραμμές αφυδάτωσης, θαμπή όψη ή και κοκκινίλες.


2. GinZing™ Energy-Boosting Moisturizer από την Origins: Μία ελαφριά, oil-free αναζωογονητική ενυδατική κρέμα που βελτιώνει άμεσα την επιδερμίδα, χαρίζοντας της λάμψη και ενυδάτωση. Προσφέρει πλούσια θρέψη και ενισχύει την ασπίδα προστασίας της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας. Με σύμμαχο την ευεργετική Καφεΐνη, ενυδατώνει, χαρίζει λάμψη και αναπληρώνει την φωτεινότητα. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.


3. Το νέο Moisture Surge™ Hydrating Supercharged Concentrate από την Clinique καταπολεμά την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα προσφέρονται μια άμεση ενίσχυση κατά 179% υγρασίας που διατηρείται κατά 65% ακόμη και μετά από 24 ώρες. Με μια εθιστικά ανάλαφρη υφή σε μορφή water-gel που χαρίζει άμεσα την αίσθηση πιο απαλής, λείας και πιο «γεμάτης» επιδερμίδας, βοηθά στην προστασία και στην πρόληψη της φθοράς επαναφέροντας την υγρασία στο δέρμα και διατηρώντας την. Είναι πολύ περισσότερο από μια ενυδάτωση. Τα μόρια που δεσμεύουν το νερό κλειδώνουν την ενυδάτωση και ενισχύουν την υδατική ασπίδα της επιδερμίδας ώστε να αντιστέκεται καλύτερα στις επιθέσεις από περιβαλλοντικούς παράγοντες, καθυστερώντας τα σημάδια της γήρανσης.


4. Χάρη στο σύμπλεγμα 3 τύπων υαλουρονικού οξέος διαφορετικού βάρους και διαδερμικής διαβατότητας, τα φυτικά εκχυλίσματα και τα ενεργά συστατικά σύκου που περιέχει, η Moisturizing Plus Cream από τη Frezyderm είναι μία πραγματική πηγή ενυδάτωσης για τη διψασμένη επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού σου. Πλούσια και απαλή κρέμα προστατεύει το DNA του δέρματος από το οξειδωτικό stress και προσφέρει δυναμική και σε βάθος ενυδάτωση στα 3 επίπεδα της επιδερμίδας.


5. Κατάλληλη για ξηρό έως πολύ ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, η πλούσια κρέμα Nutritic Intense Riche Crème από τη La Roche Posay προστατεύει και αναδομεί εντατικά τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η καινοτομία της; Τα mp-lipids, λιπίδια νέας γενιάς με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων, λιπιδίων και πρωτεϊνών απαραίτητων για την άνεση και την προστασία του δέρματος.


6. Οι «υπερδυνάμεις» της ενυδατικής κρέμας συναντούν την αποτελεσματικότητα ενός ορού αντιγήρανσης. Η Aquasource Everplump είναι η νέα γενιά ενυδάτωσης της Biotherm, η οποία εισχωρεί σε βάθος 10 στοιβάδων και όχι μόνο ενυδατώνει εντατικά αλλά συμβάλλει στην αποκατάσταση της πυκνότητας της επιδερμίδας και λειαίνει ορατά τις λεπτές γραμμές σε 1 εβδομάδα. Η πρωτοποριακή υφή της έχει την αίσθηση του gel όμως είναι 2 φορές πιο εμπλουτισμένη σε ενεργά συστατικά. Το Blue Hyaluron, ένα υαλουρονικό οξύ δημιούργημα της υδάτινης βιολογίας, συνδυάζεται με γλυκερίνη και άλλους ενυδατικούς παράγοντες ώστε να ειχωρεί γρήγορα στο δέρμα και να το μεταμορφώνει. Το καλύτερο; Η αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς που αφήνει στην επιδερμίδα μετά το πρώτο άγγιγμα.