Pink Ribbon Bracelet: Δες το φετινό βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Βιβή Αγγελάκη
Pink Ribbon Bracelet: Δες το φετινό βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Δες το φετινό Pink Ribbon Bracelet και στήριξε για άλλη μία χρονιά την Εκστραστεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder

Όλα ξεκίνησαν το 1992, όταν η Evelyn H. Lauder διαπίστωσε πως οι γυναίκες τότε πέθαιναν από τη νόσο και κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Προβληματισμένη από την έλλειψη της επίγνωσης, της χρηματοδότησης αλλά και των πόρων που απαιτούνται για να ξεπεραστεί αυτή η ασθένεια, η Evelyn αποφάσισε να κάνει κάτι γι 'αυτό και συν -δημιούργησε τη ροζ κορδέλα, το παγκόσμιο πλέον σύμβολο για την υγεία του στήθους ... Σήμερα, 25 χρόνια μετά, το ροζ βραχιόλι της Estée Lauder (pink ribbon bracelet) είναι από τα αγαπημένα μας fashion items-σύμβολα, που κάθε χρόνο φροντίζουμε να προμηθευόμαστε. «Το ροζ βραχιόλι είναι ένα σύμβολο. Είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να κινητοποιήσει την μνήμη αλλά και να συνεισφέρει οικονομικά σε οργανισμούς που στόχο έχουν την ενημέρωση του κοινού. Γιατί η ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο... Οι γυναίκες πλέον είναι πιο ενημερωμένες και η τακτική εξέταση για την υγεία του στήθους δεν αποτελεί πλέον ταμπού» δηλώνει ο Δούκας Χατζηδούκας που και φέτος επιμελήθηκε το σχεδιασμό του.

IMG 1498 copy

«Μέσα από την εκστρατεία του ροζ βραχιολιού προσπαθούμε μαζί με το Άλμα Ζωής και την Estee Lauder να υπενθυμίζουμε στις γυναίκες 3 απλές συμβουλές που όταν τηρούνται σώζουν ζωές: μαστογραφία, κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και αυτοεξέταση» συμπληρώνει με τη σειρά της η Ελένη Μενεγάκη, για την οποία είναι η 5η χρονιά συμμετοχής της στην καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder.

«Το φετινό βραχιόλι αποτελείται από φυσικό δέρμα οικολογικής κατεργασίας και απεικονίζει 3-D αλυσίδα. Στην άκρη του δερμάτινης αλυσίδας υπάρχει διακοσμητικό μέταλλο-κούμπωμα επιχρυσωμένο σε απόχρωση light gold. Στο μέταλλο είναι χαραγμένο το ροζ κορδελάκι. Έμπνευση για εμένα φέτος ήταν το Παγκόσμιο μοτό της Εκστρατείας ‘’ Ας δώσουμε ένα τέλος στον καρκίνο του μαστού’’. Οι κρίκοι της αλυσίδας συμβολίζουν την δυνατότητα που έχουμε όλοι μαζί και ο καθένας με τον τρόπο του να γίνουμε ένα και να δώσουμε ένα τέλος στην νόσο αυτή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

IMG 3498

Όσο για το τι κάνει η ίδια κάθε χρόνο...«Το γνωρίζετε πλέον : Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!»

IMG 1390

Η κυκλοφορία του φετινού Pink Ribbon Bracelet έχει ξεκινήσει ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου. Θα το βρεις σε όλα τα σημεία πώλησης Estee Lauder,αλλά και στα φαρμακεία μέσω του δικτύου της Darphin. Η τιμή του είναι 10,50 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.