Όλες οι αλήθειες και τα ψέματα γύρω από τα scrub προσώπου

Όλες οι αλήθειες και τα ψέματα γύρω από τα scrub προσώπου

Ώρα να «αναθεωρήσεις» μερικά πράγματα στη beauty ρουτίνα σου!

Το γνωστό πλέον σε όλες face scrub είναι μία beauty διαδικασία που οι μισές φοβόμαστε να κάνουμε και οι άλλες μισές λατρεύουμε. Τα δύο άκρα… και φυσικά το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση! Συγκεκριμένα η πρώτη κατηγορία γυναικών δεν έχει τολμήσει ποτέ να χρησιμοποιήσει απολεπιστικά προϊόντα προσώπου,ενώ η δεύτερη το… παρακάνει επιτυγχάνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά…

Τί είναι τα face scrub;

Πρόκειται για προϊόντα απολέπισης που ουσιαστικά έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σου. Η απολέπιση είναι το νούμερο 1 βήμα πριν από κάθε άλλη διαδικασία περιποίησης που πρόκειται να ακολουθήσεις. Με τα face scrub το δέρμα σου μπορεί πάλι να «αναπνεύσει», να αποκτήσει λάμψη και ταυτόχρονα να επιτρέψει στις θρεπτικές ουσίες των συνθέσεων, που θα απλώσεις μετά, να διεισδύσουν αποτελεσματικά. Π.χ ενυδατική κρέμα, σέρουμ.

ScrubAltrendoImagesGetty 569fcc3a5f9b58eba4ad3c45

Τι πρέπει πάντα να θυμάσαι

1.Όχι κάθε μέρα!

Αν αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να απολεπίζεις το πρόσωπό σου μάθε πως δεν πρέπει πάνω από 3 φορές την εβδομάδα. Πολλές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα, νομίζοντας πως αν χρησιμοποιούν πιο συχνά scrub θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, καταστρέφεις το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, δημιουργώντας ξηρότητα, «σπασίματα» και μικρές ρυτίδες

2.Σαλικυλικό οξύ…η εναλλακτική λύση

Τα καθαριστικά που έχουν ως βάση τους το εν λόγω συστατικό, επιτυγχάνουν με φυσικό τρόπο ότι κάνουν τα scrub χωρίς όμως να τραυματίζουν.

3.«Άκου» το δέρμα σου

Συνήθως ο οργανισμός αντιδρά και δείχνει τις ανάγκες του. Κατά συνέπεια και η επιδερμίδα σου. Φρόντισε λοιπόν να αφουγκράζεσαι «τα θέλω του». Δεν χρειάζεται πρόγραμμα! Αν μία μέρα δεν νιώθεις την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις απολεπιστικό καθαριστικό μην το κάνεις. Αν π.χ το βλέπεις ερεθισμένο μην το κάνεις! Προσάρμοσε την beauty ρουτίνα σου κατά περίπτωση!

4.Διάλεξε οξέα!

Όσα scrub αναγράφουν στην ετικέτα τους σύνθεση βασισμένη σε οξέα, εκτός από το να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και απαλύνουν τις ρυτίδες.

5. Όχι πάντα σε όλα τα σημεία

Αν παρατηρείς ξηρότητα σε μεμονωμένα σημεία του προσώπου σου πχ στη ζώνη Τ (μύτη, μέτωπο, χείλη), τότε καλύτερα να χρησιμοποιείς scrub μόνο στα συγκεκριμένα.

6.DIY

Αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, δημιούργησε μόνη σου ένα φυσικό scrub από ζάχαρη και μέλι ιδανικό επιπλέον για περιοχές όπως χείλη και μύτη. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται τα απολεπιστικά καθαριστικά στην περιοχή των ματιών.