Πίνοντας πολύ νερό δεν έχουμε ανάγκη τη χρήση αντιηλιακού... #ΝΟΤ!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Πίνοντας πολύ νερό δεν έχουμε ανάγκη τη χρήση αντιηλιακού... #ΝΟΤ!

Η πρόσφατη δήλωση του διάσημου αθλητή του αμερικάνικου football Tom Brady (ΝFL New ENGLAND PATRIOTS) έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια…

Συγκεκριμένα στο καινούργιο του βιβλίο «The TB12 Method: How to Achieve a Lifetime of Peak Performance» o 40άχρονος πλέον παίκτης του αμερικάνικου football Tom Brady, δίνει συμβουλές fitness και διατροφής. Σε ένα σημείο μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως καταναλώνοντας έναν τόνο νερό την ημέρα δεν χρειάζεται να εφαρμόζει αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, αφού έτσι προστατεύεται επαρκώς από τον ήλιο!

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το πρωί σηκώνομαι στις 6 και κατευθείαν πίνω 600 ml νερού στα οποία έχω προσθέσει ηλεκτρολύτες. Αυτή η διαδικασία ενυδατώνει τόσο πολύ τον οργανισμό μου, που με βοηθάει ώστε να μην καίγομαι από τον ήλιο»

Η γνωστή δερματολόγος Sejal Shah στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη δήλωση είναι εντελώς αναληθής και επικίνδυνη για όποιον/α τη διαβάσει και κατ’ επέκταση την εφαρμόσει. Και συνεχίζει: «Σε καμία περίπτωση μην πιστέψετε πως με αυτόν τον τρόπο θα αντικαταστήσετε την εφαρμογή αντιηλιακού προϊόντος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να είστε εντελώς εκτεθειμένες στην υπεριώδη ακτινοβολία και η επιδερμίδα σας να εμφανίσει κηλίδες, πανάδες, κάψιμο, πρόωρη γήρανση και στη χειρότερη περίπτωση καρκίνο του δέρματος»!