Βιταμίνη C στο δέρμα σου: μύθοι και αλήθειες

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Βιταμίνη C στο δέρμα σου: μύθοι και αλήθειες

Αλλά και ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί για τη φροντίδα του προσώπου σου.

 

Πέραν του ότι αποτελεί απαραίτητο διατροφικό συστατικό και εξαιρετική αντιοξειδωτική ουσία, η Βιταμίνη C είναι αποτελεσματική και κατά την τοπική εφαρμογή της, για την περιποίηση της επιδερμίδας αφού παρέχει τα ακόλουθα οφέλη:

- Αντιγηραντική δράση: μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ακόμα και των πιο βαθιών.
- Λάμψη: ορατή βελτίωση της φωτεινότητας του δέρματος.
- Λείανση υφής: ορατή και απτή βελτίωση της ποιότητας της υφής της επιδερμίδας

Τα προϊόντα προσώπου (κρέμες και οροί) που βασίζονται στη βιταμίνη C πρέπει να γνωρίζεις πως δημιουργούνται με πολύ "κόπο" καθώς η ενσωμάτωση της C σε μια σύνθεση είναι για τα επιστημονικά εργαστήρια μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Άρα, όσο πιο υψηλά είναι τα ποσοστά της συμπύκνωσης στο προιόν που έχεις επιλέξει (αναγράφεται στην ετικέτα του) τόσο πιο δραστικό για το δέρμα σου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι επιπλέον συνηθισμένοι ισχυρισμοί όσον αφορά την βιταμίνη C -μπορεί να τους έχεις ακούσει-που καλό θα ήταν να σου τους ξεκαθαρίσω μία και καλή πριν την συμπεριλάβεις στη beauty ρουτίνα σου.

1. Για την υγεία της επιδερμίδας σου δεν αρκεί να πίνεις πολλούς φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι, πρέπει να εφαρμόζεις και τοπικά βιταμίνη C - ΑΛΗΘΕΙΑ

2. Όσο περισσότερη βιταμίνη C εφαρμόζεις στο δέρμα σου τόσο το καλύτερο - ΜΥΘΟΣ

3. Η βιταμίνη C συνιστάται για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία - ΑΛΗΘΕΙΑ

4. Τα προιόντα με βιταμίνη C πρέπει να εφαρμόζονται μόνο τη νύχτα πριν κοιμηθούμε - ΜΥΘΟΣ

Το νεότερο λανσάρισμα στο χώρο των καλλυντικών

Η Kiehl’s Since 1851 δημιουργεί τη νέα και βελτιωμένη σύνθεση του Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, αυξάνοντας την περιεκτικότητά της σε Βιταμίνη C σε 12,5% και προσθέτοντας Υαλουρονικό Οξύ. Η αρχική σύνθεση αγαπήθηκε από εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμομε πωλήσεις πάνω από μία συσκευασία ανά λεπτό παγκοσμίως και συνολικές πωλήσεις άνω των 5 εκατομμυρίων προϊόντων ως σήμερα. Λόγω της δυσκολίας σταθεροποίησης της Βιταμίνης C, η περαιτέρω βελτίωση της σύνθεσης ήταν κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο επίτευγμα. Όμως, μέσω των προσεκτικών δοκιμών και της εμπειρίας τους πάνω στη Βιταμίνη C, οι χημικοί της Kiehl’s ανέπτυξαν μια νέα σύνθεση με ακόμα πιο ισχυρή, κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

PSLRC 2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12,5% Βιταμίνη C:

- 10,5% Καθαρή Βιταμίνη C (L-Ασκορβικό Οξύ) – όταν χρησιμοποιείται τοπικά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος περιποίησης, συμβάλλει στη μείωση της όψης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ενώ παράλληλα βελτιώνει ορατά τη λάμψη και την υφή της επιδερμίδας2.

- 2% Βιταμίνη Cg (Γλυκοζίτης Ασκορβυλίου) – ενεργοποιείται κατά την απορρόφησή της στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν στην ορατή μείωση των ρυτίδων σε βάθος χρόνου.

-Υαλουρονικό Οξύ:
Αυτό το μικρού μοριακού μεγέθους Υαλουρονικό Οξύ, απορροφάται γρήγορα και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό4. Το Υαλουρονικό Οξύ, που διαστέλλεται κατά την απορρόφησή του, δρα σαν σφουγγάρι έλκοντας υγρασία στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν στην ορατή μείωση των ρυτίδων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρέμες προσώπου: Κάνει να συνδυάζεις πολλές και διαφορετικές;