Υαλουρονικό Οξύ: 3 αλήθειες και 1 μύθος που πρέπει να ξέρεις!

Βιβή Αγγελάκη
Υαλουρονικό Οξύ: 3 αλήθειες και 1 μύθος που πρέπει να ξέρεις!

Διάβασε προσεκτικά...

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ή διαβάζεις για το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ένα από τα δύο πιο «διάσημα» συστατικά στο χώρο της κοσμετολογίας - μαζί με το κολλαγόνο- που χαρίζει ζωντάνια και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα , νεανική όψη, λειαίνοντας παράλληλα, τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές. Και αφού το δέρμα αντικατοπτρίζει τη γενικότερη υγεία μας, μπορούμε να πούμε πως το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει θετικά (και) στην προάσπιση της υγείας ολόκληρου του οργανισμού μας!

Γι αυτό το λόγο, πάμε να εξετάσουμε 3 αλήθειες και να καταρρίψουμε 1 μύθο γύρω από αυτό το «θαυματουργό» στοιχείο, που κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει!

Αλήθεια #1. Είναι στη φύση μας...
Και πιο συγκεκριμένα στον οργανισμό μας! Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό, φυσικό συστατικό της επιδερμίδας μας, παράγεται από τους ινοβλάστες και υπάρχει σε όλους σχεδόν τους ιστούς του οργανισμού μας, κυρίως όμως τον συνδετικό και τον νευρικό. Είναι σημαντικό δομικό συστατικό και συμβάλλει τόσο στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων και των μυών όσο και στη διατήρηση της λαμπερής επιδερμίδας μας. Υπολογίζεται ότι κάθε ανθρώπινος οργανισμός περιέχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος, με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις στο υγρό των ματιών και τις αρθρώσεις αλλά και στην επιδερμίδα. Μάλιστα, κάθε μέρα, το 1/3 της παραγόμενης ποσότητας υαλουρονικού οξέος αντικαθίσταται φυσικά από τον οργανισμό μας.

stellamccartneyspring2012rtw


Αλήθεια #2. Είναι Super ενυδατικό!
Το υαλουρονικό οξύ είναι το κατεξοχήν συστατικό της ενυδάτωσης, που παράγεται, όπως είπαμε παραπάνω, από τον οργανισμό μας, διατηρώντας την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματός μας. Σκέψου μόνο, ότι στην επιδερμίδα μας βρίσκονται μόρια υαλουρονικού οξέος, τα οποία δρουν σα μαγνήτες και μπορούν να συγκρατήσουν έως και 1.000 φορές το βάρος τους σε νερό, για βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση!

hyaluronic acid1


Αλήθεια #3. Προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας
Η επιδερμίδα μας έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί την υγρασία και αυτό είναι πραγματικά που της χαρίζει τη νεανική και σφριγηλή της όψη. Παρά την ύπαρξη, όμως, υαλουρονικού οξέος σε αυτή, μερικοί παράγοντες όπως ο άστατος τρόπος ζωής, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η ηλικία που μειώνουν την παραγωγή του σε μεγάλο βαθμό. Εστιάζοντας στον τελευταίο παράγοντα, η πάροδος του χρόνου υποβαθμίζει την ποιότητα και τη δυνατότητα των μορίων του να συγκρατούν υγρασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια ενυδάτωσης και να εμφανίζονται ρυτίδες στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με μελέτες, από την ηλικία των 20-25 ετών ξεκινάει η μείωση της παραγωγής του υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό μας και η διάσπασή του με αποκορύφωμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών, χαλάρωσης, ρυτίδων και θαμπής όψης μετά τα πρώτα –άντα (με ορατά αποτελέσματα κυρίως στο πρόσωπό μας).

Και ο μύθος...: Μόνο οι ενέσιμες ή πολύ ακριβές θεραπείες υαλουρονικού οξέος μπορούν να αποκαταστήσουν την απώλεια όγκου στο πρόσωπο και να λειάνουν τις ρυτίδες!

Μπορεί οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος και τα συμπληρώματα διατροφής να καθίστανται οι πιο γνωστοί τρόποι που θα ενισχύσουν την ευεργετική δράση του στον οργανισμό μας, όμως, δεν είναι οι μόνοι! To bioten πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, με το HYALURONIC 3D.

photo 01

Μια σειρά βασισμένη στο τριπλό σύστημα υαλουρονικού οξέος, που προσφέρει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, αλλά και αποτελεσματική ενυδάτωση, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Κι αυτό, χάρη στους δύο τύπους υαλουρονικού οξέος (το filler υαλουρονικού οξέος και το Υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους) καθώς και στο φυσικό διεγέρτη του υπάρχοντος υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, που βοηθά στην αποκατάσταση του βέλτιστου επιπέδου του υαλουρονικού, διεγείροντας τη φυσική σύνθεση και ανανέωσή του. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα να ενυδατώνεται εντατικά, το δέρμα να γίνεται πιο ανθεκτικό και σφριγηλό και οι ρυτίδες να μειώνονται!

photo 02


Η σειρά περιλαμβάνει την HYALURONIC 3D Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας με SPF 15 που θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως την επιδερμίδα σου πιο λεία και αποτελεσματικά ενυδατωμένη , την HYALURONIC 3D Αντιρυτιδική Περιποίηση Νυκτός, για να φαίνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια όπως ακριβώς μετά από 8 ώρες καλού ύπνου και την HYALURONIC 3D Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών που θα κάνει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου να είναι ενυδατωμένη και σφριγηλή, ανακτώντας τη νεανική όψη και την ελαστικότητά της.