Υπόθεση Foundation: Βρες την κατάλληλη απόχρωση και απέκτησε το ματ τελείωμα που ονειρεύεσαι

Υπόθεση Foundation: Βρες την κατάλληλη απόχρωση και απέκτησε το ματ τελείωμα που ονειρεύεσαι

Δεν χρειάζεται να είσαι beauty blogger για να γνωρίζεις ότι το σωστό foundation αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για αψεγάδιαστη επιδερμίδα και φυσικά, τη βάση για άψογο make up. Ωστόσο, για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση για εσένα.

Πολλές γυναίκες αλλάζουν διαρκώς προϊόντα διότι πολύ απλά, δεν μπορούν να βρουν την απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδα τους. Όσες, όμως, έχουν βρει το κατάλληλο foundation, δεν το αλλάζουν με τίποτα και αγοράζουν το ίδιο ξανά και ξανά! Ναι, είναι έρωτας με την πρώτη… δοκιμή. Πώς, όμως, τα κατάφεραν;

Liquid ή powder foundation;

Το πρώτο βήμα στην εύρεση του κατάλληλου προϊόντος είναι να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις να χρησιμοποιείς υγρό ή foundation στη μορφή πούδρας. Επίλεξε τον τύπο που σε βολεύει και φρόντισε απλά να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις.

1) Λένε ότι οι γυναίκες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι προτιμότερο να επιλέγουν την powder μορφή, αλλά αυτό δεν ισχύει αν βρεις ένα καλό προϊόν. Σε όποια μορφή κι αν είναι το foundation σου, πρέπει να έχει μη λιπαρή σύνθεση, να ελέγχει τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα και να σου προσφέρει το ματ τελείωμα που ονειρεύεσαι.

Extra tip: Για παράδειγμα, το εικονικό MAC Studio Fix που φοράμε εμείς κυκλοφορεί σε liquid και powder μορφή και μας εξασφαλίζει κάθε μέρα ματ αποτέλεσμα, χωρίς ατέλειες. Το αυθεντικό ματ foundation MAC Studio Fix Fluid SPF 15 ρυθμίζει τη λιπαρότητα και προσφέρει σε κάθε απόχρωση επιδερμίδας τελείωμα χωρίς γυαλάδα και το ίδιο κάνει και η MAC Studio Fix Powder Plus Foundation που εφαρμόζεται σε ένα βήμα.

studio fix mac

2) Είναι επίσης σημαντικό το foundation σου να έχει αντοχή, δηλαδή, να μπορεί να σε συνοδεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είσαι πολυάσχολο κορίτσι και δεν προλαβαίνεις να ασχολείσαι κάθε λίγο και λιγάκι με το make up σου!

mac poudra

3) Τρίτη και βασική προϋπόθεση είναι να βρεις ένα foundation που δεν θα σε αφήνει εκτεθειμένη. Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν την απλότητα στο make up, τότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος. Το foundation το σωστό πρέπει να σου προσφέρει μέτρια έως πλήρη κάλυψη και να καλύπτει την ακμή, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τους ορατούς πόρους και την ερυθρότητα. Κάλυψη και πάλι κάλυψη!

Πώς θα βρεις την κατάλληλη απόχρωση

Και τώρα φτάσαμε στο πιο σημαντικό σημείο: Την επιλογή της σωστής απόχρωσης για τη βάση σου. Το MAC Studio Fix Fluid SPF 15 κυκλοφορεί σε 46 αποχρώσεις και η MAC Studio Fix Powder Plus Foundation σε 53 (ω, ναι), οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για το Νο1 foundation, ένα προϊόν το οποίο κάθε γυναίκα που το αγοράζει, το ερωτεύεται και θέλει να το παίρνει ξανά και ξανά. Για να δεις, λοιπόν, ποια είναι η σωστή απόχρωση για εσένα, αρκεί να εφαρμόσεις λίγο από το προϊόν στην περιοχή δίπλα από το πηγούνι και προς τον λαιμό. Ταιριάζει με την επιδερμίδα σου;

studio fix mac lfijrejw

Το σωστό mix!

Τέλος, προσπάθησε να μην κάνεις κι εσύ το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες οι οποίες επιλέγουν μια πιο σκούρα απόχρωση foundation για να φαίνεται η επιδερμίδα τους πιο «ζεστή». Εσύ βρες τη σωστή για εσένα και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε άλλες αποχρώσεις για να πετύχεις την ψευδαίσθηση του βάθους ή άλλα εντυπωσιακά effect για να βγαίνεις στο Instagram… «άφιλτρη»! Είσαι έτοιμη για φωτογράφιση;

mac fix