Coolsculpting: Πείτε «αντίο» για πάντα στο τοπικό πάχος, για πρώτη φορά, χωρίς νυστέρι

Coolsculpting: Πείτε «αντίο» για πάντα στο τοπικό πάχος, για πρώτη φορά, χωρίς νυστέρι

Γράφει ο Δερματολόγος Dr. Χρήστος Στάμου, επιστημονικός υπεύθυνος των Δερματολογικών Ιατρείων Dermadvance και δημιουργός της ιστοσελίδας http://www.cool-sculpting.gr  

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει εξαντλητικές δίαιτες και έντονη άσκηση προκειμένου να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά «ψωμάκια» και την κοιλίτσα. Παρά όμως τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουμε το τοπικό πάχος αντιστέκεται σθεναρά.

Το «επίμονο» τοπικό πάχος, όπως λέγεται, αντιμετωπίζονταν μέχρι σήμερα μόνο με την λιποαναρρόφηση, δηλαδή με μια χειρουργική επέμβαση με υψηλό κόστος και χρόνο αποθεραπείας. Όχι όμως πια!

Χάρη στην επαναστατική εφεύρεση του Coolsculpting μπορείτε πλέον σε 1 συνεδρία να απαλλαγείτε για πάντα από το τοπικό πάχος, χωρίς χειρουργείο, πόνο και χρόνο αποθεραπείας.

Η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία μείωσης τοπικού πάχους – Πως λειτουργεί

Το Coolsculpting είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία μείωσης τοπικού πάχους, εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), που χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη τεχνολογία «Freeze Detect».

Πρόκειται, για μια νέα επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος που αναπτύχθηκε στην Βοστώνη από επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και βασίζεται στην ανακάλυψη της «αχίλλειου πτέρνας» του λίπους: το ψύχος.

Όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες προκαλείται ο βιολογικός θάνατός τους, χωρίς όμως να τραυματίζεται το δέρμα ή ο λοιπός περιβάλλον ιστός.

Συγκεκριμένα, το Coolsculpting χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ελεγχόμενης ψύξης στους -10 βαθμούς κελσίου στοχεύει και εξαλείφει με ασφάλεια αποκλειστικά τα λιποκύτταρα της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται, αφήνοντας ανέπαφα τα υπόλοιπα κύτταρα, και τους γύρω ιστούς του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τα λιποκύτταρα παγώνουν και οδηγούνται στη διαδικασία της απόπτωσης (προγραμματισμένος βιολογικός θάνατος των λιποκυττάρων).

Στις εβδομάδες που ακολουθούν μετά τη θεραπεία, το σώμα σας θα αποβάλλει φυσικά τα νεκρά λιποκύτταρα για πάντα. Μόλις τα κύτταρα αποβληθούν από τον οργανισμό, δεν επανέρχονται! Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα!

Μόνιμα αποτελέσματα

Το σώμα των ενηλίκων έχει έναν συγκεκριμένο σταθερό αριθμό λιποκυττάρων που μεγαλώνουν σε μέγεθος όταν παίρνουμε βάρος και μικραίνουν όταν αδυνατίζουμε.

Η διαφορά του Coolsculpting σε σχέση με την δίαιτα είναι η εξής, στην δίαιτα τα λιποκύτταρα μικραίνουν σε μέγεθος, ο αριθμός τους όμως μένει ο ίδιος. Ενώ στο Coolsculpting, ο αριθμός των λιποκυττάρων μειώνεται για πάντα!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μελλοντικά πάρετε βάρος η συγκεκριμένη περιοχή δεν θα «παχύνει» ανομοιόμορφα γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχουν πια τα επιπλέον λιποκύτταρα εκεί. Έτσι τα παραπανίσια κιλά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα και δεν θα συσσωρευτούν ξανά στις «προβληματικές» περιοχές.

Αφαίρεση λίπους 20-40% σε μία μόνο επίσκεψη

Μία συνεδρία είναι αρκετή ανά περιοχή, για να επιτευχθεί μείωση των λιποκυττάρων σε ποσοστό 20-40% μόλις σε 35-60 λεπτά θεραπείας. Ο αριθμός των περιοχών τοπικού πάχους που αντιμετωπίζουμε ανά ασθενή διαφέρει ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του. Οι πιο συχνές περιοχές που αντιμετωπίζουμε αφορούν την κοιλίτσα και τα «ψωμάκια» στους άνδρες, ενώ στις κυρίες οι πιο συχνές περιοχές είναι η κοιλίτσα, τα μπράτσα, οι μηροί και οι γλουτοί.

Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Coolsculpting: Προσοχή στις απομιμήσεις

Η εταιρεία Zeltiq, δημιουργός του Coolsculpting, είναι ο εφευρέτης της επιστήμης της Κρυολιπόλυσης, δηλαδή της «Στόχευσης» του λίπους με ψύχος. Το Coolsculpting είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία Αμερικάνικης κατασκευής, η οποία κατέχει τα ηνία της καινοτομίας και της ασφάλειας. Εάν επιθυμείτε μια αποτελεσματική θεραπεία με απόλυτη ασφάλεια, τότε το Coolsculpting by Zeltiq είναι η κορυφαία επιλογή. Προσοχή, στις συσκευές που επικαλούνται την έγκριση του FDA, καθώς το Coolsculpting είναι η μόνη συσκευή που κατέχει παγκοσμίως τη συγκεκριμένη έγκριση.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος

Tο Coolsculpting δεν αποτελεί μία μέθοδο αδυνατίσματος και απώλειας βάρους για τους ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για το Coolsculpting είναι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό τους βάρος (+10 κιλά), έχοντας εμφανή σημεία τοπικής συσσώρευσης λίπους σε ορισμένες περιοχές, από τις οποίες θα ήθελαν να απαλλαγούν.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Coolsculpting

Η θεραπεία Coolsculpting μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος όπου το λίπος περισσεύει, όπως:

  • Στην κοιλιά
  • Στα πλαϊνά της μέσης
  • Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών
  • Στο λίπος κάτω από τους γλουτούς
  • Στο εσωτερικό των χεριών (μπράτσα)
  • Στο λίπος στην πρόσθια περιοχή της μασχάλης
  • Στα γόνατα (λίπος στην περιοχή πάνω από το γόνατο)
  • Στο διπλοσάγονο (πηγούνι)
  • Ψευδογυναικομαστία για τους άνδρες

Dermadvance: Οι Κορυφαίοι στο Coolsculpting - Εξατομικευμένη θεραπεία και φυσικό αποτέλεσμα με 3D χαρτογράφηση

Για την Dermadvance κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Γι’ αυτό πριν από κάθε θεραπεία Coolsculpting εφαρμόζουμε εξατομικευμένο πλάνο για κάθε ασθενή, ξεκινώντας πάντοτε από την μέθοδο χαρτογράφησης και 3D αξιολόγησης του σώματος, η οποία καταγράφει όλες τις περιοχές συσσωρευμένου τοπικού πάχους που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα του Coolsculpting για το δικό σας σώμα!

Στο τέλος, το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσικό στο σώμα σας.

DERMADVANCE CHRISTOS

Τα Δερματολογικά Ιατρεία της Dermadvance θα βρείτε στο Κέντρο της Αθήνας, Βασ. Σοφίας 115, 11521, και στον Κορυδαλλό, Ταξιαρχών 34 – 36, Πλ. Ελευθερίας, 18120. Περισσότερες πληροφορίες στο www.cool-sculpting.gr