Πόσο νερό πρέπει να πίνεις καθημερινά για να έχεις ενυδατωμένη επιδερμίδα;

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις καθημερινά για να έχεις ενυδατωμένη επιδερμίδα;

Νερό. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να ζήσεις και όταν δεν πίνεις αρκετό η επιδερμίδα σου παθαίνει... κατάθλιψη.

Ναι, αν δεν πίνεις νερό ο οργανισμός σου δεν λειτουργεί φυσιολογικά, το σώμα σου δεν αποτοξινώνεται και το δέρμα σου χάνει τη λάμψη και τη νεανική του όψη.

Πόσο, όμως, νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα προκειμένου να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη;

Οι απόψεις για το θέμα αυτό διίστανται όσον αφορά στην ποσότητα, το σίγουρό είναι όμως ότι η κατανάλωση του νερού κρίνεται απαραίτητη για τις ζωτικές σου λειτουργίες. Χωρίς νερό τα όργανα σου δεν λειτουργούν και το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος!
Επειδή, λοιπόν, το δέρμα σου έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες καθώς και στους ρύπους και τα βακτήρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, είναι σημαντικό να το φροντίζεις.

nero enudatwsh

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δείξει ότι το νερό μπορεί να αλλάξει την πυκνότητα της επιδερμίδας και να την κάνει πιο λαμπερή.

Οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα θα βοηθήσουν το δέρμα σου και τον οργανισμό σου να λάμψει και θα σου χαρίσουν ενέργεια και ευεξία. Και αν δεν το ήξερες, σε ενημερώνουμε ότι το νερό συμβάλλει επίσης στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει –σε ένα βαθμό- την γήρανση.

Μην ξεχνάς, όμως, να τρέφεσαι σωστά. Βάλε στο καθημερινό σου μενού φρούτα, λαχανικά και γενικά τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνεις. Ωστόσο, όσο σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας εκ των έσω, πρέπει να θυμάσαι να προσφέρεις στο δέρμα σου περισσότερη ενυδάτωση, βάζοντας καθημερινά στο σώμα και το πρόσωπό σου τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες.