Αποτρίχωση με κερί: Τι δεν πρέπει να πιείτε μια μέρα πριν!

Βιβή Αγγελάκη
Αποτρίχωση με κερί: Τι δεν πρέπει να πιείτε μια μέρα πριν!

Κι όμως ισχύει!

Η αποτρίχωση είναι μια τις πιο επώδυνες ιεροτελεστίες της γυναικείας περιποίησης. Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που έχουν προνοήσει να καταφύγουν σε πιο μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης, και προτιμούν την παραδοσιακή μέθοδο με κερί, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά άμεσα!

Και αν ισχυρίζεστε ότι στη σκέψη και μόνο της αποτρίχωσης με κερί δεν αισθάνεστε φόβο ή ρίγος... τότε πραγματικά είστε η εξαίρεση του κανόνα. Είτε είναι η πρώτη φορά, είτε η 645η οι περισσότερες γυναίκες που αποτριχώνονται με κερί είναι αρκετά νευρικές, μιας και ο πόνος (λίγος ή πολύς) είναι σίγουρος!

Στην πραγματικότητα όμως, μπορείτε και εσείς να βάλετε το λιθαράκι σας και να μετριάσετε κάπως τον πόνο από την επικείμενη αποτρίχωση φροντίζοντας το τι θα πιείτε λίγες ώρες πριν!

Οι αισθητικοί, λοιπόν, προτρέπουν να αποφύγετε το προηγούμενο βράδυ της αποτρίχωσης να το ρίξετε έξω, πίνοντας αλκοόλ και γενικότερα να περάσετε μια μεγάλη βραδιά hangover που δεν θα ξέρετε πόσα ποτά καταναλώσατε. Κι αυτό γιατί, το αλκοόλ κλείνει τους πόρους της επιδερμίδας, κάνοντας τις τρίχες πιο δυνατές και δύσκολες στην αφαίρεσή τους!

Για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στην αποτρίχωσή σας, το ιδανικότερο θα είναι να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο όλη την ώρα. Αυτό μπορεί να το πετύχετε πίνοντας άφθονο νερό για ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, αλλά και χρησιμοποιώντας ενυδατικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν να προετοιμάσουν το δέρμα για τη μεγάλη μέρα της αποτρίχωσης.

Το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο και ο πόνος λιγότερος!

Διαβάστε ακόμα:

3 φυσικά conditioners που θα τιθασεύσουν τα σγουρά μαλλιά σας !

Ευαίσθητα μάτια; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών!