Τα 6 sos της χειμωνιάτικης beauty ρουτίνας σας!

Βιβή Αγγελάκη
Τα 6 sos της χειμωνιάτικης beauty ρουτίνας σας!

Τι θα πρέπει να προσέξετε...

Έχουμε πολλούς λόγους για να αγαπήσουμε το χειμώνα. Βέβαια, το γεγονός ότι έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας λόγω κρύου και έχουμε γίνει σπιτόγατες, περνώντας ατέλειωτες ώρες μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την beauty ρουτίνα μας σε καμία περίπτωση! Η περιποίηση του δέρματός μας και των μαλλιών μας είναι παντός καιρού και εποχής!

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 6 sos της χειμωνιάτικης beauty ρουτίνας και σας τα παρουσιάζουμε:

1. «Ταΐστε» τα μαλλιά σας

Μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε αφενός σε εβδομαδιαία βάση μια μάσκα- θεραπεία για τα μαλλιά σας, αφετέρου, να τα φροντίσετε καθημερινώς, με τα σωστά προϊόντα, που θα τα ενυδατώσουν και θα τα θρέψουν. Μια από τις πιο φυσικές ανέξοδες μάσκες είναι να απλώνετε στα μαλλιά σας αντί για μάσκα, μισή ωρίτσα πριν λουστείτε, λίγο ελαιόλαδο και να κάντε μασάζ. Τα μαλλιά σας θα ξαναζωντανέψουν σε χρόνο dt.

2. Απαλά χέρια και το χειμώνα

Ο χειμώνας κάνει τα χέρια πολλών από εμάς, επιρρεπή στους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. Περιποιηθείτε τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας την κρέμα χεριών αρκετές φορές την ημέρα. Προτιμήστε κρέμες πλούσιες σε βιταμίνες -κυρίως Ε- αλλά και εκχυλίσματα από χαμομήλι, μέλι ή aloe vera. Ακόμη, μη ξεχνάτε να φοράτε γάντια, όταν βγαίνετε από το σπίτι.

3. Νυχτερινή θεραπεία

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις πολλές κατά τη διάρκεια της ημέρας... γι αυτό έχει ανακαλυφθεί η κρέμα νυκτός! Διατηρήστε τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα σας και αποκτήστε μια σουπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα, χωρίς να κουραστείτε καθόλου, απλά εφαρμόζοντας κάθε βράδυ την κρέμα νυκτός σας!

66dafe7832efd226e27c1b2928e642e1

4. Ενυδατώστε όλο το σώμα σας

Η ενυδάτωση όλου του σώματός μας είναι απαραίτητη χειμώνα- καλοκαίρι! Πολλές φορές, λοιπόν, περιορίζεστε μόνο στη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου σας και ξεχνάτε το υπόλοιπο σώμα. Ακόμη, καλό είναι να αποφεύγετε το μπάνιο με καυτό νερό- όσο δελεαστικό κι αν είναι- καθώς προκαλεί έντονη ξηρότητα στο δέρμα.

5. Μην αμελείτε τα νύχια σας

Όχι δεν εννοώ να βάφετε και να κάνετε περίτεχνα σχέδια στα νύχια σας συνεχώς, αλλά να τα φροντίζετε, προκειμένου ακόμη και άβαφα - που είναι nail trend- να δείχνουν υπέροχα. Εφαρμόστε λίγο ειδικό λαδάκι ή ακόμη και ελαιόλαδο γύρω από την περιοχή των νυχιών σας- που θα μαλακώσει τα άγρια πετσάκια- και πραγματικά θα δείτε, όπως και εγώ, τη διαφορά.

6. Σκασμένα χείλη; Όχι πια

Είναι το πιο συχνό φαινόμενο, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες - αλλά και άντρες! Η λύση για άλλη μια φορά, είναι η ενυδάτωση. Είτε προτιμάτε το lip balm, είτε το βούτυρο κακάο είτε οποιοδήποτε άλλο ενυδατικό προϊόν φροντίστε τα ταλαιπωρημένα χείλη σας και προστατέψτε τα από το κρύο.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεβάψατε τα νύχια σας αλλά είναι κίτρινα και θαμπά; Σας έχουμε την τέλεια λύση!

Αυτά είναι τα 5 φυσικά tips που θα κάνουν τους μαύρους κύκλους παρελθόν!