5+2 λάθη που κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται «κουρασμένη»!

Βιβή Αγγελάκη
5+2 λάθη που κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται «κουρασμένη»!

Τσέκαρέ τα!

 

Και έρχονται οι στιγμές που αναρωτίεσαι τι έκανες λάθος και η επιδερμίδα σου δεν είναι τόσο λαμπερή και το πρόσωπό σου δείχνει συνεχώς κουρασμένο, όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη! Δεν είσαι η μόνη! Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 7 λάθη που κάνουν την όψη μας να δείχνει κουρασμένη!

- #1.Ακουμπάς το πρόσωπό σου

Το να ακουμπάς με τα χέρια σου κάθε ώρα και στιγμή το πρόσωπό σου θα έχει περισσότερα αρνητικά απ’ ό, τι θετικά αποτελέσματα... Με την αφή τα βακτήρια «περνούν» στην επιφάνεια της επιδερμίδας και μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια ακόμη και ακμή (ιδιαίτερα γύρω από την περιοχή του στόματος). Γι αυτό το λόγο, μετά την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και το μακιγιάζ , προσπάθησε να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου. Plus: Επένδυσε σε μία μάσκα λάμψης!

600x600px face mask radiance

Radiance Face Mask με Πορτοκάλι της Apivita. Στην ουσία είναι μία μάσκα λάμψης σε cream - gel υφή, κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού, λειαίνει το μικροανάγλυφο της επιδερμίδας και χαρίζει λάμψη, ενώ παράλληλα είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη C που προφέρει επιπλέον φωτεινότητα.


- #2.Βγαίνεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό

Ναι, είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες! Η αντηλιακή προστασία είναι παντός τόπου και χρόνου και αυτό είναι κάτι που δεν θα κουραστείς να το διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη. Φρόντισε λοιπόν, να μη βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακό, μιας και ο ήλιος είναι από τις βασικές αιτίες που η επιδερμίδα σου δε3ίχνει θαμπή και κουρασμένη.

lierac sunific

Lierac Sunific Premium Voluptuous Face Cream SPF30. Πρόκειται για μία κρέμα αντηλιακής προστασίας εξαιρετικά ευρέος φάσματος & oλικής αντιγήρανσης για το πρόσωπο & το ντεκολτέ.Προλαμβάνει και διορθώνει όλα τα σημάδια της φωτογήρανσης (ρυτίδες, κηλίδες, απώλεια σύσφιγξης και έντονη αφυδάτωση) ενώ ενεργοποιεί και εκθειάζει το μαύρισμα. Με απαλή θρεπτική υφή που προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα ομορφιάς.

- #3.Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Όπως και στο σώμα, έτσι και στο πρόσωπο η απολέπιση είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα από την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και να δείχνει πιο καθαρή και λαμπερή από ποτέ. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να το παρακάνεις. Μία με δύο φορές την εβδομάδα , ανάλογα βέβαια, με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου είναι αρκετή.

Panthenol Extra Volcanic Sand

H κρέμα απολέπισης με κόκκους ηφαιστειακής λάβας (volcanic sand facial scrub) διαθέτει μια σύνθεση, που περιποιείται την επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανανεώνει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και χαρίζει πρόσωπο λαμπερό και σφριγηλό. Η κρέμα απολέπισης Panthenol Extra περιέχει κόκκους ηφαιστειακής λάβας, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, έλαιο ηλιάνθου, αλόη και βούτυρο καριτέ.

- #4.Δεν προσέχεις τη διατροφή σου

Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, οι επεξεργασμένες τροφές – junk food, τα πικάντικα τρόφιμα επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας. Φρόντισε να ακολουθείς σωστά, ισορροπημένα γεύματα, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα που θα προασπίσουν την επιδερμίδα σου.

031212 tyra banks 12

- #5.Δεν ενυδατώνεσαι σωστά

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Μη ξεχνάς λοιπόν, να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου εκ των έσω (πίνοντας πολύ νερό) αλλά και «εξωτερικά» εφαρμόζοντας σε καθημερινή βάση την ενυδατική σου κρέμα.

Deep Moisture Cream Dry Sensitive Skin enlarge

Η Deep Moisture Cream Dry_Sensitive Skin της Youth Lab. είναι μία κρέμα ενυδάτωσης και θρέψης, ιδανική για το δέρμα με εποχιακή ή μόνιμη ξηρότητα. Η σύνθεση της, πλούσια σε Υαλουρονικό Οξύ, ενυδατώνει άμεσα και επαναφέρει την ελαστικότητα, τον τόνο και τη συνοχή της επιδερμίδας.

- #6.Αγχώνεσαι (πολλές φορές και χωρίς λόγο)

Το άγχος όταν ξεπερνά τα όρια της δημιουργικότητας μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει στον οργανισμό σου γενικά και ειδικότερα στην επιδερμίδα σου... Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι τόσο και να διοχετεύεις την έντασή σου στη γυμναστική! Εκτός από fit η επιδερμίδα σου θα είναι super λαμπερή!

socialfeed mist me

- #7.Συνεχίζεις τις κακές συνήθειες

Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ , η έλλειψη ύπνου, το γεγονός ότι ξεχνάς να ξεβαφτείς είναι από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν μαύρους κύκλους και κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει άτονη και θαμπή. Γι' αυτόν τον λόγο, άρχισε να αναθεωρείς και να αλλάζεις τρόπο ζωής!