Πολύτιμος οδηγός για να βρεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Πολύτιμος οδηγός για να βρεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει!

Η επιλογή του σωστού αρώματος είναι ένα είδος ιεροτελεστίας...Ανακάλυψε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σε βοηθήσει να διαλέξεις σωστά το ιδανικό ελιξήριο για εσένα. 

“Μπορείς να καταλάβεις για μία γυναίκα από το άρωμα που θα φοράει, πολλά περισσότερα απ' ότι από τον γραφικό της χαρακτήρα...”έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Christian Dior και κανείς δε μπορεί να διαφωνήσει μαζί του. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρωτότυποι συνδυασμοί από νότες δημιουργούν εντυπωσιακές αρωματικές αλχημείες. Για τους αρωματοποιούς αποτελούν μια μορφή τέχνης, ενώ για εμάς τον καλύτερο τρόπο να αναδείξουμε την προσωπικότητά μας, αφού το άρωμα εκφράζει αυτό που είμαστε και αισθανόμαστε, αποτελώντας ένα είδος ταυτότητας. Με την ποικιλία των αρωμάτων όμως που υπάρχουν στην αγορά είναι λογικό η διαδικασία επιλογής του ιδανικού να φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Ανακάλυψε όλα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να βρείς την ιδανική εσάνς τόσο για εσένα όσο και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

TubereuseHedonie100ml

( Roger & Gallet Extraits De Cologne Tubereuse Hedonie )

TIPS για όταν είσαι...στο κατάστημα:

-Όταν δοκιμάζεις ένα άρωμα, ψέκασέ το στο εσωτερικό του καρπού σου και άφησε μερικά δευτερόλεπτα να εξατμιστεί το υπερβολικό οινόπνευμα. Έπειτα μύρισέ το ξανά.

-Η μύτη σου μπορεί να...μπερδεύεται όταν δοκιμάζεις διαφορετικές συνθέσεις τη μία μετά την άλλη. Ένα κόλπο για να το αποφύγεις, είναι να μυρίζεις λίγο το μανίκι σου πριν συνεχίσεις με το επόμενο τεστ.

-Για να είσαι σίγουρη πως το άρωμα που διάλεξες ταιριάζει πράγματι 100% επάνω σου, άφησε τη μυρωδιά του να μείνει πάνω στην επιδερμίδα σου για μισή ώρα τουλάχιστον ώστε να αναπτυχθούν όλες οι νότες. Κάντε μία βόλτα στα γύρω μαγαζιά και γύρισε πίσω για να το αποκτήσεις, σίγουρη πλέον για την αγορά που πρόκειται να κάνεις.

ooooooooo

( Miss Dior Eau De Parfum )

TIPS για μετά την αγορά :

-Η ποσότητα που θα ψεκάσεις εξαρτάται από το είδος της σύνθεσης. Για παράδειγμα αν πρόκειται για άρωμα, αρκούν μία με δύο σταγόνες καθώς η έντονη σύνθεσή του διατηρείται για πάνω από 12 ώρες. Αν είναι δημιουργία eau de parfum τότε με 3 ψεκασμούς θα είσαι αρωματισμένη για περισσότερες από 8 ώρες. Αν είναι κολόνια ή eau de toilette μπορείς να ψεκαστείς ελεύθερα! ( κρατάει πάνω από 4 ώρες). Εξατμίζονται και τα δύο πολύ εύκολα.

-Τα σωστά σημεία για να φορέσεις το άρωμα σου και να διατηρηθεί η ευωδιά του είναι το εσωτερικό των καρπών, του αγκώνα, ο λαιμός, πίσω από τα αυτιά και τα γόνατα. Τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος παράγουν περισσότερη θερμότητα τονίζοντας την μυρωδιά του. Απέφυγε τα μαλλιά ή τα ρούχα, γιατί πολλά αρώματα περιέχουν έλαια που κάνουν την τρίχα λιπαρή και προκαλούν λεκέδες αντίστοιχα. Αν πάλι θες να νιώθεις τη μυρωδιά του αγαπημένου σου αρώματος να σε τυλίγει κάθε στιγμή, ένα έξυπνο tip είναι να κουβαλάς στην τσάντα σου μια κορδέλα, ή ένα υφασμάτινο μαντήλι το οποίο θα έχεις εμποτίσει με το άρωμα σου. Κάθε φορά που θα την ανοίγεις οι νότες του θα σου φτιάχνουν τη διάθεση.

s1774157 main Lhero

( Korres Bellflower Tangerine Pink Pepper Eau de Toilette )