Φλοράλ αρώματα: Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Φλοράλ αρώματα: Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Αγαπάς τις λουλουδένιες εσάνς...Είναι όμως τόσες πολλές...Τι να διαλέξεις και σε ποιο αρωματικό ελιξήριο να επενδύσεις; Δες παρακάτω πολύτιμα μυστικά που θα σε βοηθήσουν.

Είτε δροσερά και πουδρέ, είτε ελαφριά και γλυκά, τα περισσότερα λουλουδάτα αρώματα θεωρούνται κλασική, γυναικεία επιλογή. Δεν είναι όμως εύκολο να βρεις αυτό που θες…Αν μπερδεύεσαι σε μία αγορά γεμάτη από κάθε λογής φλόραλ αρωματική σύνθεση που υπάρχει στα ράφια, ακολούθησε τα παρακάτω πολύτιμα tips και θα μας θυμηθείς!

-Για να βρείς το λουλουδένιο άρωμα που σου ταιριάζει υπάρχουν ειδικά site στα οποία θα ψάξεις τη σύνθεση της αρεσκείας σου με βάση τις νότες που σου αρέσουν και την επωνυμία φυσικά. Μερικά από αυτά είναι: www.basenotes.net, www.sniffapalooza.com, www.eaumg.net.

-Αν είσαι φαν των ελαφριών αρωματικών συνθέσεων, τότε ψάξε εκείνα που περιέχουν νότες παιώνιας ή κρίνα του αγρού. (lily of the valley). Αν προτιμάς τις απαλές, πουδρέ ευωδιές τότε οι πινελιές από ίριδα και βιολέτα είναι το ζητούμενό σας. Αν συγκινείσαι από πιο δυνατές αρωματικές αλχημείες δοκίμασε εσάνς με βάση το γιασεμί, τη γαρδένια ή μεσαίες νότες από tuberose. Επιπλέον, τα τροπικά άνθη όπως είναι η ορχιδέα και κόκκινο γιασεμί(frangipani) αντιπροσωπεύουν πιο φρουτένιες μυρωδιές.

-Όταν κάνεις τις δοκιμές σου για να βρείς το κατάλληλο λουλουδένιο άρωμα για εσένα, να έχειςκατά νου ότι οι νότες που οσφραίνεσαι πρώτες είναι το κίτρο και μια λίγο απροσδιόριστη ευωδιά λουλουδιών. Η πραγματική essence θα φανερωθεί μετά από 15 λεπτά περίπου.

-Οι φλόραλ συνθέσεις εξατμίζονται γενικά πιο εύκολα από τις υπόλοιπες. Εφάρμοσε στο εσωτερικό των καρπών χωρίς όμως να τους τρίψεις μεταξύ τους. Η τριβή βοηθάει να ξεθυμάνει πιο γρήγορα. Καλό είναι να έχεις το άρωμα σου πάντα μαζί σου για να φρεσκαριστείς όταν περάσουν κάποιες ώρες. Βάλε λίγη ποσόττητα, σε ειδικά μικρά vaporisateur που θα βρεις στο εμπόριο.