6 beauty χρήσεις της βαζελίνης που στοιχηματίζουμε ότι δεν ήξερες

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
6 beauty χρήσεις της βαζελίνης που στοιχηματίζουμε ότι δεν ήξερες

Θα τις λατρέψεις...

Στην πραγματικότητα είναι έξι οι έξυπνες και εναλλακτικές χρήσεις της βαζελίνης που μπορείς να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα της ομορφιάς σου. Δες και εδώ. Βρήκαμε όμως και άλλες 5 οι οποίες πραγματικά μας φάνηκαν πολύ πρακτικές για την beauty καθημερινότητά σου οπότε, δε θα ήμασταν σωστές αν στις κρατούσαμε μυστικό και δεν τις μοιραζόμασταν μαζί σου!

Σημείωσε λοιπόν:

Η Βαζελίνη είναι ιδανική για να...

1. Ξεβάψεις το smokey eye μακιγιάζ σου

Είναι αγαπημένο βραδινό λουκ το συγκεκριμένο, εύκολο στην εφαρμογή του αλλά δύσκολο στη διαδικασία του ντεμακιγιάζ, καθώς έχεις απλώσει μεγάλη ποσότητα σκιάς και μάσκαρα που δύσκολα φεύγει με μία απλή λοσιόν de-make up. Αν απλώσεις όμως λίγη ποσότητα πάνω στα βλέφαρα και στην περιοχή κάτω από τα μάτια και τρίψεις προσεκτικά, τότε θα δεις πόσο πιο εύκολα ξεβάφεσαι.

2. Για να κάνεις το άρωμά σου να κρατάει λίγο περισσότερο

Άπλωσε στους καρπούς σου και στην περιοχή πίσω από τα αφτιά σου ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης και μετά ψέκασε το άρωμά σου. Δεν πρόκειται να εξατμιστεί η μυρωδιά του από επάνω σου ακόμα και αν περάσουν πολλές ώρες.

3. Για να δώσεις ένταση στις βλεφαρίδες σου


Πριν πέσεις για ύπνο άπλωσε στις βλεφαρίδες σου μια μικρή ποσότητα. Κατά τη διάρκεια της νύκτας η βαζελίνη θα διεισδύσει στις βλεφαρίδες σου και θα τις θρέψει. Με το βουρτσάκι για τις βλεφαρίδες σου άπλωσε αρκετή βαζελίνη στα βλέφαρα σου και άφησε την! Το πρωί, ξέβγαλε με νεράκι βρύσης για να δεις τα ευεργετικά της αποτελέσματα.



4.Για να αφαιρέσεις τα μάυρα στίγματα από τη ζώνη Τ



Π.χ άπλωσε βαζελίνη στη μύτη σου αν εκεί εμφανίζεις τα αντιαισθητικά μαύρα μπιμπίκια από τα οποία θες να απαλλαγείς. Πάρε ένα κομμάτι διάφανη ζελατίνα και τοποθέτησέ το από πάνω. Άστο για 20’ περίπου. Όταν το αφαιρέσεις θα δεις πως θα έχουν βγει στην επιφάνεια του δέρματος από μόνα τους. Με δύο χαρτομάντηλα και αποστειρωμένα (εννοείται) χέρια, πίεσε ώστε να αφαιρεθούν εντελώς. Στη συνέχεια πλύνε το πρόσωπό σου με το σαπούνι που συνηθίζεις.



5. Για να δώσεις λάμψη στα ζυγωματικά σου



Μία μικρή ποσότητα βαζελίνης σαν τελευταίο φινίρισμα του μακιγιάζ σου στα ζυγωματικά, δηλαδή στα κόκκαλα που βρίσκονται ψηλά στο πρόσωπό σου, κοντά στο ύψος των κροτάφων θα "λειτουργήσει" σαν highlighter.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 10 απαραίτητα για την τσάντα του γυμναστηρίου σου