Απόκτησε λαμπερό δέρμα με τρεις πανεύκολες DIY συνταγές

Πατουχέα Μαριάννα
Απόκτησε λαμπερό δέρμα με τρεις πανεύκολες DIY συνταγές

Ήξερες εσύ για τις ευεργητικές ιδιότητές των λαχανικών;


Η ντομάτα –ναι, η ντομάτα- είναι ένα ιδιαίτερα ευεργετικό λαχανικό για την επιδερμίδα μας και είναι ήδη πολλές οι γυναίκες που απολαμβάνουν νεανικό και λαμπερό δέρμα χάρη σε αυτή. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, περιέχει πολλές βιταμίνες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης, στη λείανση των ρυτίδων και στη δημιουργία κολλαγόνου.



Με βάση τα στοιχεία αυτά, εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε μερικές μάσκες με βασικό συστατικό την ντομάτα, τα αποτελέσματα της οποίας θα σε εκπλήξουν.

tomato1

Ντομάτα και Λεμόνι


Αν κι εσύ δυσανασχετείς καθημερινά με τις σκουρόχρωμες κηλίδες στο πρόσωπό σου, σου έχουμε τη λύση. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το λεμόνι θα σε απαλλάξει από τις κηλίδες που σε ενοχλούν και θα σου χαρίσει την λαμπερή επιδερμίδα που τόσο πολύ θέλεις.

How to: Πολτοποίησε μια ώριμη ντομάτα φτιάχνοντας έναν πουρέ και πρόσθεσε σε αυτόν δύο κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και άπλωσέ το σε όλο σου το πρόσωπό και το λαιμό. Μετά από 20 λεπτά ξέβγαλε το με κρύο νερό και σκούπισε το πρόσωπό σου ταμποναριστά.

Ντομάτα και Καρύδα


Η ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σου θα σε ευχαριστεί μετά από την ενυδάτωση που θα σου προσφέρει αυτή η μάσκα, λειτουργώντας, παράλληλα, ως φυσικό απολεπιστικό χωρίς να την αφήνει λιπαρή.

How to: Πρόσθεσε σε ένα μπλέντερ μια ντομάτα και δύο κουταλιές της σούπας γάλα και χτύπα το μείγμα καλά. Σε αυτό, πρόσθεσε μισό φλιτζάνι τριμμένη καρύδα. Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά και εφάρμοσε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σου, κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα πάνω για μερικά λεπτά. Άφησέ το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ το.

Ντομάτα και Μέλι


Αυτή η μάσκα προσώπου θα ζωντανέψει το δέρμα σου και παράλληλα θα ελαφρύνει την επιδερμίδα του προσώπου σου, ενισχύοντας τη δημιουργία κολλαγόνου.

How to: Ανάμειξε ½ ώριμη μπανάνα με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Άπλωσε την πάστα που δημιούργησες σε όλο σου το πρόσωπο και άφησε την να κάνει τα μαγικά της για 15 λεπτά. Κατόπιν, πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό και σκούπισέ το ταμποναριστά.



*Μετά από κάθε εφαρμογή, άπλωσε στο πρόσωπό σου μια γενναία ποσότητα από την κρέμα ημέρας σου. Θα μας θυμηθείς!



Δείτε ακόμα:

Σπιτική μάσκα για να μακρύνουν τα μαλλιά σου μέσα σε ένα βράδυ



Ποιά μάσκα ομορφιάς σου ταιριάζει;