Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017: Τα χρώματα και οι τάσεις που θα φορεθούν στα χείλη μας

Βιβή Αγγελάκη
Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017: Τα χρώματα και οι τάσεις που θα φορεθούν στα χείλη μας

Όλα όσα πρότειναν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας στα catwalks

Ένα κραγιόν μπορεί να κάνει τη διαφορά στο look μας (#αυτό-το-ξέρουμε- όλες). Το ερώτημα όμως, είναι ποιο κραγιόν; Ποια απόχρωση; Τι θα φορεθεί φέτος (τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι) στα χείλη μας; Τι είναι hot αυτή τη στιγμή; Παρακάτω, λοιπόν, δες τις φετινές τάσεις στα χείλη όπως τις πρότειναν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας στα περσινά catwalks και υιοθέτησε αυτές που σου αρέσουν και ταιριάζουν στο στυλ σου!


#1.Glittery Lips: Μετά τα κόκκινα sparkly glittery lips που επανέφερε στη μόδα η Pat McGrath και έκαναν θραύση τον περασμένο Χειμώνα, η glitter mania συνεχίζεται και αυτή την Άνοιξη/Καλοκαίρι σε πιο ανοιχτές- μεταλλικές, χρυσές αλλά και ασημί αποχρώσεις. Έτσι, είδαμε τα «βουτηγμένα στη ζάχαρη» χείλη των μοντέλων στο fashion show του οίκου Fendi (στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου) σε μία λαμπερή ροδακινί απόχρωση δια χειρός Peter Philips αλλά και στο fashion show του οίκου Maison Margiela σε τέσσερις ιδιαίτερες αποχρώσεις (γαλαζοπράσινο, σκούρο μπλε, frosty ανοιχτό μπλε και ασήμι) δια χειρός Pat McGrath.

queen glitter lips

Τα είδαμε στα shows των οίκων: Fendi, Maison Martin Margiela

#2.Dark and Shimmery lips: Κι αν ψάχνεις αφορμή να φοράς τα σκούρα κραγιόν σου αυτό τον καιρό... τότε η Pat McGrath σου δίνει την τέλεια αφορμή κάνοντας βέβαια, ένα μικρό, απαραίτητο sparkly update.

queen Dark Shimmery lips

Τα είδαμε στα shows του οίκου: DKNY

#3.Two toned lips: Η δεκαετία των ‘80s κάνει δυναμικό comeback στα χείλη μας με το colorblocking να κερδίζει τις πιο τολμηρές. Δοκίμασε είτε να βάψεις τα χείλη σου σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις (μία κόκκινη και μία ροζ) όπως είδαμε στο show των Cushinie et Ochs , είτε να κάνεις contouring χρησιμοποιώντας δύο αποχρώσεις μία κόκκινη ως βάση και μία neon πορτοκαλί (όπως στο show του Jason Wu).

queen Two toned lips

Τα είδαμε στα shows του οίκου: Cushinie et Ochs και Jason Wu


#4.Pop colored lips: Πορτοκαλί, φούξια, berry, πορτοκαλοκκόκινες αποχρώσεις αλλά και πιο extreme όπως γαλάζιες (τις είδαμε στο show του οίκου Thom Browne) είναι μόνο μερικές από αυτές που θα δώσουν έντονο χρώμα και θα φέρουν την άνοιξη στα χείλη μας. Συνδυασμένες με ένα no-makeup look ή με smoky eyes (όπως στο show του οίκου Carolina Herrera) οι επιλογές είναι πολλές και εντελώς ξεχωριστές!

queen Pop colored lips

Τα είδαμε στα shows των οίκων: Versus Versace, Bibhu Mohapatra, Jason Wu, Thom Browne, Carolina Herrera, Kenzo, Vanessa Seward

#5.Red lips: Με ματ, σατινέ ή πιο glossy φινίρισμα , η κόκκινη απόχρωση στα χείλη κυριαρχεί μεταξύ άλλων και αυτή την Άνοιξη. Εκτός από τα glittery lips, η Pat McGrath δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ για τον οίκο Dolce & Gabbana, με τα κόκκινα χείλη να συνδυάζονται με μία λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner στο πάνω βλέφαρο, δίνοντας ένα πιο δροσερό, ρομαντικό τόνο στο όλο look.

queen Red lips


Τα είδαμε στα shows των οίκων: Dolce & Gabbana (Pat McGrath), Giambattista Valli, Simone Rocha, Elisabetta Franchi, Creatures of Comfort, Mary Katrantzou, Trussardi, Valentino


#6. Purple Statement lips: Αν λατρεύεις τα πιο ιδιαίτερα look, τότε το beauty look του οίκου Acne έρχεται να σε προκαλέσει να δοκιμάσεις μια μωβ-γκρι απόχρωση στο μακιγιάζ σου. Άσε τα φρύδια σου φυσικά, δώσε έμφαση στην αψεργάδιαστη επιδερμίδα σου και προτίμησε ένα sleek hairlook για να αναδείξεις τα όμορφα χαρακτηριστικά σου.

queen purple

Τα είδαμε στα shows του οίκου: Acne Studios

#7. Nude- Fresh lips: Δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που άφησαν τα χείλη των μοντέλων είτε στη φυσική τους απόχρωση (bare lips) είτε δημιούργησαν ένα πιο φρέσκο- δροσερό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας λίγο balm σε απαλές αποχρώσεις.

queen Fresh lips

Τα είδαμε στα shows των οίκων: Au Jour Le Jour, Bottega Veneta, Celine, Michael Kors