AXDW: Οι 2 πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ μας αυτή τη σεζόν και όλο το εντυπωσιακό beauty backstage!

Βιβή Αγγελάκη
AXDW: Οι 2 πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ μας αυτή τη σεζόν και όλο το εντυπωσιακό beauty backstage!

Όλες οι λεπτομέρειες από τον make-up artist της Max Factor, Γιάννη Μαρκετάκη

Μετά τις Εβδομάδες Μόδας σε όλο τον κόσμο, το σχολιασμό των fashion και beauty trends που επέλεξαν οι σχεδιαστές μεγάλων οίκων, σειρά είχε η Athens Xclusive Designers Week, η δική μας «Fashion Week» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Φυσικά, εκτός από το πλήθος των επωνύμων που έδωσαν το παρών, το queen ήταν εκεί (μαζί με τις δύο υπερτυχερές νικήτριες του διαγωνισμού της Max Factor, τη Βάλια και τη Μαρία – δες τη φωτό στην παραπάνω gallery από το photo booth της Max Factor), για να καλύψει τον backstage πυρετό παρέα με την ομάδα της Max Factor και το Γιάννη Μαρκετάκη ,αλλά και να σου μεταφέρει τα beauty μυστικά και τις τάσεις που κυριάρχησαν -και το βασικότερο- μπορούμε να υιοθετήσουμε κατευθείαν από την πασαρέλα.

LP1 5638
LP1 5676

Για τον fashion απολογισμό, μπες εδώ!

LP1 5661

Σημείωνε, λοιπόν:

#1. Hot makeup trend: «Blush Bomb» (το makeup look από το show της Kathy Heyndels)

Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης σίγουρα θα ξέρεις πως το ρουζ κάνει δυναμικό comeback στα πιο hot makeup trends της σεζόν. Έτσι, εκτός από τα fashion shows μεγάλων οίκων του εξωτερικού (βλέπε το ss17 beauty look των οίκων Kenzo Reem Acra, Chanel, Adam Selman) το «blush bomb» ήταν μία από τις τάσεις που ξεχωρίσαμε την πρώτη μέρα της Athens Xclusive Designers Week στο show της Kathy Heyndels. Και φυσικά, όταν βρίσκεσαι δίπλα στην πηγή (aka στον make-up artist της Max Factor, Γιάννη Μαρκετάκη και όλη την ομάδα της Max Factor που επιμελήθηκε τα μακιγιάζ των μοντέλων στην AXDW) σωστό είναι να πίνεις νερό (aka να λύνεις όλες τις beauty απορίες σου). Και κάπως έτσι, σου μεταφέρω όλα τα απαραίτητα infos σε περίπτωση που θέλεις να υιοθετήσεις ένα πιο ιδιαίτερο makeup look αυτή την Άνοιξη/ Καλοκαίρι.

MIII2549 copy

«Το ρουζ επέστρεψε ως μία από τις βασικές τάσεις για τη σεζόν SS17, αλλά αυτή τη φορά όχι στα μάγουλα! Απλώνεται στα ψηλότερα σημεία των ζυγωματικών (στα μήλα) και επεκτείνεται τον κρόταφο. Στην ουσία, δηλαδή, ενώνεται με την σκιά ματιών. Είναι επηρεασμένο από τη δεκαετία των ‘80s (βλέπε Madonna) αλλά επιστρέφει σε μία πιο μοντέρνα, ανάλαφρη και φρέσκια εκδοχή που ξεκάθαρα μπορεί να υιοθετηθεί πιο εύκολα».

MIII2430 copy

Το δεύτερο βασικό στοιχείο του συγκεκριμένου μακιγιάζ: Το ημι-wet look που έδινε έναν ακόμη πιο δροσερό, φρέσκο αέρα στο look. «Ξεκίνησα εφαρμόζοντας στην επιδερμίδα των μοντέλων το Smooth Miracle Primer που άφηνε μία φυσική, ανάλαφρη γυαλάδα στην επιδερμίδα τους. Στη συνέχεια, εφάρμοσα το Miracle Touch Foundation της Max Factor ως βάση και το άφησα ως έχει, χωρίς να βάλω, δηλαδή πούδρα από πάνω, γιατί δεν ήθελα ματ αποτέλεσμα. Ήρθε η σειρά του ρουζ! Για να δημιουργήσω αυτό το ημι-wet beauty look προτίμησα ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή. Άπλωσα το Cream Puff Blush της Max Factor με βρεγμένο πινέλο και το άπλωσα στα ζυγωματικά αλλά και στον κρόταφο».

IMG 9168 copy

«Όσο αφορά το μακιγιάζ των ματιών, προτίμησα να φωτίσω το βλέμμα, δημιουργώντας φυσικές γυαλάδες. Γι αυτό το λόγο, χρησιμοποίησα την κρεμώδη σκιά ματιών Excess Shimmer Eyeshadow της Max Factor στην απόχρωση Copper (μία σαμπανιζέ απόχρωση) που έκανε τα μάτια να δείχνουν πιο «υγρά» /«βρεγμένα». Ολοκλήρωσα το μακιγιάζ των ματιών, κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακό το βλέμμα, περνώντας την False Lash Epic της Max Factor στις ρίζες των βλεφαρίδων.»

LP1 5674
MIII2438 copy

«Τέλος, στα χείλη χρησιμοποίησα το iconic Marilyn Sunset Red, μία υπέροχη, ζεστή πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση.»

MIII2413 copy copy

#2. Hot makeup trend: «I Woke Up Like This» (το makeup look από το show .LAK, με την υπογραφή του Λάκη Γαβαλά)

Το δεύτερο makeup trend, έρχεται να μας θυμίσει όλα αυτά τα πρωινά που στα νιάτα μας γυρνάγαμε από ξενύχτι, πέφταμε για ύπνο βαμμένες και ξυπνούσαμε κάπως έτσι...

MIII2757


(Και λέω στα νιάτα μας, γιατί τώρα μεγαλώσαμε και έχουμε βάλει μυαλό... - aka ξεβαφόμαστε)

MIII2843


Με τίτλο «just woke up» με μοντέρνες πυζάμες και εσώρουχα, σε ένα πρωτοποριακό setup, που η είσοδος γινόταν πίσω από ένα ειδικά σχεδιασμένο για το show κρεβάτι, το μακιγιάζ στο fashion show του Λάκη Γαβαλά δεν θα μπορούσε να μην είναι εναρμονισμένο με τη συλλογή.

MIII2832

«Είναι σαν κοιμήθηκες χωρίς να ξεβαφτείς. Βασικά στοιχεία; Το «χαλασμένο» κραγιόν, η ξεβαμμένη σκιά και η μάσκαρα, το μολύβι που «τρέχει» από τα μάτια» λέει ο Γιάννης Μαρκετάκης και συνεχίζει: «Στην αρχή άπλωσα σε όλη την επιδερμίδα το Miracle Touch Foundation της Max Factor. Συνέχισα στα μάτια εφαρμόζοντας την κρεμώδη σκιά ματιών Excess Shimmer Eyeshadow της Max Factor στην απόχρωση Copper (μία σαμπανιζέ απόχρωση) αλλά και τις ανοιχτές σκιές από την παλέτα Golden Nudes της Max Factor για να δώσω περισσότερο βάθος στα μάτια. Επιπλέον, για να τονίσω το βλέμμα ακόμη πιο πολύ, δημιούργησα ένα μισό smoky eye look (μισό γιατί ήταν μόνο στο κάτω βλέφαρο) χρησιμοποιώντας ένα kohl μολύβι στις ρίζες των κάτω βλεφαρίδων, ενώ άφησα τη μάσκαρα να τρέξει. Τέλος, στα χείλη προτίμησα μία έντονη κόκκινη απόχρωση, την οποία χάλασα προς την άκρη.»

MIII2185