Slice Masks: Αυτό είναι το νέο Κορεάτικο trend στις μάσκες προσώπου

Βιβή Αγγελάκη
Slice Masks: Αυτό είναι το νέο Κορεάτικο trend στις μάσκες προσώπου

Μάθε τα πάντα για το νέο trend στις μάσκες προσώπου...

Μετά τις sheet masks (τις μάσκες που μοιάζουν με χαρτί και είναι εμποτισμένες με πολύ θρεπτικά συστατικά που τονώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα), ένα νέο skincare trend κάνει δυναμικά την εμφάνισή του- που αλλού- στην Κορέα και φυσικά στο Instagram. Οι slice masks είναι η πιο fun και mini εκδοχή των sheet masks που θα αγαπήσεις με την πρώτη ματιά.

Στην ουσία πρόκειται για μικρές sheet μάσκες σε μορφή μικρών, κυκλικών δίσκων που μοιάζουν με φέτες από διάφορα φρούτα, λαχανικά αλλά και λουλούδια, όπως αγγούρι, φράουλα, kiwi,τουλίπα, τριαντάφυλλο κλπ και μπορείς να «κολλήσεις» σε διάφορα σημεία του προσώπου σου.

Μάλιστα, το Κορεάτικο beauty brand Kocostar λανσάρει slice masks που αποτελούνται από 12 στρογγυλά pads, με διαφορετική φόρμουλα το κάθε ένα στοχεύοντας σε διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας. Για παράδειγμα οι φέτες καρπουζιού και οι αγγουριού είναι σχεδιασμένες για να ενυδατώσουν το δέρμα. Οι φέτες λεμονιού συμβάλλουν στο να φωτίσουν την επιδερμίδα, ενώ αυτές με ντομάτα να αποτοξινώσουν και να βελτιώσουν την ελαστικότητα.

Σε αντίθεση με τις κλασικές sheet μάσκες, οι slice masks μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα, ενώ στις φωτογραφίες δείχνουν όπως τα φίλτρα του Snapchat.Κι όπως καταλαβαίνεις, οι beauty bloggers ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους με τις slice masks στο Instagram...

Προς το παρόν, μπορείς να βρεις τις slice masks στο asos, ενώ στην Ασία πωλούνται στα καταστήματα Sephora.