Μακιγιάζ στην παραλία

Μακιγιάζ στην παραλία

Η makeup artist των σταρ, Ρούλα Σταματοπούλου, δίνει πολύτιμα tips και εμείς επιλέγουμε τα καλύτερα waterproof προϊόντα, που δεν θα σας προδώσουν

ksana_copy

Αν ανήκετε στις beauty addicts που δεν κάνουν ποτέ διακοπές στο θέμα "μακιγιάζ"- ούτε καν στην παραλία- τότε θα πρέπει να το κάνετε σωστά γιατί η θάλασσα και ο ήλιος μπορούν εύκολα να σας εκθέσουν. Ρωτήσαμε την αγαπημένη makeup artist Ρούλα Σταματοπούλου να μας δώσει τα πιο βασικά tips για να δείχνετε άψογες μέσα στο νερό αλλά και εκτός:

- Το καλοκαίρι, και ειδικά στην παραλία, αποφύγετε το φον ντε τεν. Προτιμήστε ένα αντηλιακό με χρώμα, σε υγρή ή compact μορφή, αν έχετε ανάγκη από μεγαλύτερη κάλυψη. Αυτό που κάνω εγώ, είναι να απλώνω σε όλο το πρόσωπο μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα και στη συνέχεια να βάζω τοπικά, στα σημεία που έχουν ανάγκη για πιο έντονη κάλυψη, λίγο compact. Το αποτέλεσμα είναι άψογο και σταθερό, οπότε μπορείτε να το φορέσετε άφοβα στην παραλία.

- Προσοχή στην απόχρωση: επιλέξτε τον τόνο λαμβάνοντας υπόψιν το φυσικό μαύρισμα που κάνετε συνήθως γιατί διαφορετικά θα μοιάζει σα να φοράτε μια "μάσκα" στο πρόσωπο.

- Αν δεν αποχωρίζεστε τη μάσκαρα ούτε στην θάλασσα, επιλέξτε μια αδιάβροχη φόρμουλα και απλώστε μόνο στις πάνω βλεφαρίδες. Με αυτό τον τρόπο το μάτι δείχνει πιο "ανοιχτό" και το βλέμμα αποκτά φυσική ένταση.

- Το ρουζ δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν θέλετε οπωσδήποτε να φορέσετε αποφύγετε τη μορφή σκόνης που κολλάει στους πόρους με τη ζέστη. Επιλέξτε ένα κρεμώδες προϊόν lips & cheeks (δικό μου αγαπημένο είναι της Bobbi Brown) το οποίο είναι πιο σταθερό και δίνει ματ αποτέλεσμα.

- Στα χείλη μπορείτε είτε να φορέσετε τα ειδικά αντηλιακά sticks που είναι μεν σταθερά και προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά δεν δίνουν καθόλου χρώμα. Αν θέλετε οπωσδήποτε λάμψη και χρώμα, επιλέξτε ένα διάφανο lip gloss που να περιποιείται τα χείλη (επειδή αφυδατώνονται πολύ εύκολα με τη ζέστη) και να διαθέτει δείκτη προστασίας (ιδανικά).










Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

1. L'Oréal Paris Lash Architect 4D Waterproof, για βλεφαρίδες σαν ψεύτικες. 2. Shiseido Sun Protection Compact Foundation N SPF 30, compact πούδρα που συνδυάζει αντηλιακή προστασία και κάλυψη. 3. Apivita Κρέμα ελαφριάς υφής Με Χρώμα SPF30/ UVA21 που προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία, ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και υγιή ματ όψη. 4. Inglot Duraline, αυτό το διάφανο υγρό θωρακίζει τις σκιές και τις κάνει αδιάβροχες ενώ δίνει και μεγαλύτερο βάθος στο χρώμα. 5. Lancôme Hypnose Drama Waterpoof, για βλέμμα έντονο και μυστηριώδες, βλεφαρίδες χωρισμένες μία προς μία, μακριές και πυκνές. 6. Inglot Eyeliner Gel, πλούσιο σε χρωστικές για έντονο αποτέλεσμα, στεγνώνει μέσα σε ένα λεπτό και μένει σταθερό. 7 Korres Lip Butter Mango, το απόλυτο lip balm με χρώμα, που ενυδατώνει και τρέφει τα χείλη με τον καλύτερο τρόπο 8. Maybelline New York Eye Studio Color Tattoo, κρεμώδης σκιά με δροσερή, gel υφή που μένει στη θέση της για 24 ώρες. 9. MAC Pro Longwear Lip Pencil, Saunter, μολύβι χειλιών με έξτρα διάρκεια, σε natural απόχρωση.


Διαβάστε ακόμα:

Πορτοκαλί σκιά: πώς θα τη φορέσετε σωστά

Αντιγράψτε το look: τα glossy χείλη της Anne Hathaway

Βήμα-βήμα: το λαμπερό, natural μακιγιάζ της Νίκης