Backstage beauty: Μια μοντέρνα Audrey Hepburn στο show του Ermanno Scervino

Backstage beauty: Μια μοντέρνα Audrey Hepburn στο show του Ermanno Scervino

Ο hair stylist Franco Gobbi εξηγεί πώς δημιούργησε το χτένισμα

Πλούσια, θηλυκή, λαμπερή... Η κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 του Ermanno Scervino είναι μία μίξη παραδόσεων προβαλλόμενη στο μέλλον.


Στο catwalk, ο στυλίστας Franco Gobbi χρησιμοποίησε τα προϊόντα Moroccanoil για να δημιουργήσει ένα αυστηρό και κομψό χτένισμα που αναδεικνύει το λαμπερό και επιτηδευμένο στυλ των ρούχων, με κυρίαρχη μια ανοιχτή φράντζα μπροστά αλλά πολύ μυτερή στο πίσω μέρος.


«Αυτή η κολεξιόν είναι τόσο ιδιαίτερη που σκέφτηκα να συνδυάσω ένα πολύ καθαρό χτένισμα, σχεδόν ανδρόγυνο, αλλά που να βγάζει μία αίσθηση σκανδαλιάς. Εμπνεύστηκα από μία σύγχρονη Audrey Hepburn, προσθέτοντας μία δόση αρρενοπώτητας για να καταλήξω σε ένα σέξι και εκρηκτικό συνδυασμό. Έτσι δημιούργησα ένα χτένισμα συμμαζεμένο αλλά ταυτόχρονα λιτό, πολύ αυστηρό στο πίσω μέρος ενώ στο μπροστινό, μία ανοιχτή και απαλή φράντζα έδωσε ένα άτακτο και αισθησιακό άγγιγμα» είπε ο Franco Gobbi.


Πως δημιουργήθηκε το look:


- «Για να δημιουργήσω αυτό το look έπρεπε πρώτα να προετοιμάσω τα μαλλιά έτσι ώστε να μπορέσω να τα διαμορφώσω ανάλογα, χωρίς όμως να τα βαρύνω. Έτσι, εφάρμοσα το Moroccanoil Curl Control Mousse για να προετοιμάσω μία σωστή βάση και στέγνωσα τα μαλλιά με τη βοήθεια της βούρτσας Moroccanoil XLPRO Paddle Brush.»

- «Στη συνέχεια χώρισα τα μαλλιά σε τρία τμήματα- δύο στο πλάι και ένα στο κέντρο- και ψέκασα το Moroccanoil Luminous Hairspray Medium, ένα εξαιρετικό προϊόν που εγγυάται κράτημα, ενώ παράλληλα επιτρέπει να δουλέψεις τα μαλλιά όπως ακριβώς θέλεις.»

- «Έπειτα ήρθε η σειρά του κανονικού styling: ψέκασα μία γενναία ποσότητα από το Moroccanoil Glimmer Shine Spray στα πλαϊνά χωρίσματα, δουλεύοντας το καλά με τα χέρια μου, στριφογυρίζοντας και σφίγγοντάς τα έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν λεπτότερα όταν έκανα το πρώτο twist.»


-«Ο στόχος μου ήταν να μειωθεί ο όγκος από πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν προετοίμασα και το δεύτερο twist από την άλλη πλευρά, τα έφερα και τα δύο στο κέντρο στη βάση του λαιμού ενώνοντάς τα σφιχτά . Για κράτημα ψέκασα με το Moroccanoil Luminous Hairspray Medium.»

- «Μόλις το πίσω μέρος ήταν έτοιμο, ξεκίνησα να δουλεύω το μπροστινό κομμάτι. Πήρα το τελευταίο τμήμα και το ψέκασα ξανά με μία καλή ποσότητα από το Moroccanoil® Glimmer Shine Spray που έδωσε λάμψη στα μαλλιά ενώ παράλληλα τα έκανε ακόμη πιο λεία. Έπειτα χρησιμοποίησα το σίδερο ισιώματος για ένα πιο ομοιόμορφο look. Έφερα ολόκληρο το τμήμα μαλλιών μπροστά, δημιουργώντας έτσι μία φράντζα την οποία δούλεψα με τα δάχτυλα μου για να δώσω ένα πιο σέξι τόνο ώστε να μην φαίνεται πολύ συμβατικό το look.»

- «Σαν τελική πινελιά ψέκασα το χτένισμα για ακόμη μία φορά με μία μεγάλη δόση από το Moroccanoil Luminous Hairspray Medium για τέλειο, ελαφρύ και φυσικό κράτημα, ενώ ολοκλήρωσα ψεκάζοντας ελαφρά με το Moroccanoil Glimmer Shine Spray για να δώσω ακαταμάχητη λάμψη στα μαλλιά.

Διαβάστε ακόμα

Backstage beauty: Το μακιγιάζ στο show του οίκου Dior

Backstage beauty: Ανεπιτήδευτα, απαλά χτενίσματα στο show Blumarine

Backstage Beauty: Sexy βλέμμα στο show του Roberto Cavalli