Ο λόγος που οι παράνυμφες φορούν ιδιο χρώμα φόρεμα στους γάμους θα σε αφήσει άφωνη

Ο λόγος που οι παράνυμφες φορούν ιδιο χρώμα φόρεμα στους γάμους θα σε αφήσει άφωνη

Εσύ το ήξερες;

Είχες αναρωτηθεί ποτέ τι κρύβεται πίσω από τα ίδια ή παρόμοια φορέματα που φορούν οι παράνυμφες στους γάμους; Ακόμη κι αν μερικές φορές βλέπουμε mix n' match συνδυασμούς, ιδιαίτερες λεπτομέρειες να κοσμούν το κάθε ρούχο, ή ακόμη και διαφορετικές αποχρώσεις υφάσματος, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι η συνολική εικόνα των παράνυμφων να δείχνει άρτια.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η παράδοση;

Περίπου στην ρωμαϊκή εποχή, οι παράνυμφες φορούσαν ακριβώς το ίδιο φόρεμα με τη νύφη, έτσι ώστε να δημιουργούν ένα "στρατό από αντιπερισπασμούς", σε περίπτωση που κακά πνεύματα προσπαθούσαν να μπουν εμπόδιο στην ευτυχία του ζευγαριού.

001
φωτογραφία: Getty images
 

Αργότερα, στη βικτωριανή εποχή, το έθιμο ξεκίνησε να "χαλαρώνει", όταν οι προκαταλήψεις και η γενικότερη άποψη πως υπάρχει η απειλή δαιμονικών πνευμάτων άρχισαν να καταρρίπτονται κι έτσι, οι παράνυμφες ξεκίνησαν να διαφοροποιούνται λίγο από το look που επέλεγε η νύφη.

perfect matching 3 styles long mint chiffon

Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι πως ακόμη και στη σημερινή εποχή, οι παράνυμφες φροντίζουν να πάνε όλα καλά για τη νύφη, οπότε η σημασία ίσως να μην άλλαξε και τόσο! Σωστά;

Διάβασε επίσης:

Το πιο δημοφιλές δαχτυλίδι αρραβώνων στο Pinterest είναι βγαλμένο από παραμύθι