Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για δώρο γάμου;

Ερμιόνη Σαρρή
Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για δώρο γάμου;

Μία αναγνώστρια θέτει το δικό της ερώτημα

Γεια σας κορίτσια,

Φέτος το καλοκαίρι έχω να πάω σε τρεις γάμους και πραγματικά το θέμα των δώρων με έχει αγχώσει πάρα πολύ. Στα 2 από τα τρία προσκλητήρια αναγράφεται τραπεζικός λογαριασμός ενώ στον άλλο δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα. Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω; Έχω ακούσει διάφορα ποσά και έχω μπερδευτεί για το τι τελικά είναι το πιο σωστό.

Φιλικά

Ασπασία

Γεια σου Ασπασία,

Ο προβληματισμός αυτός γύρω από τους καλοκαιρινούς γάμους είναι κάτι που συζητιέται από όλες τις παρέες αυτόν τον καιρό. Όλοι αναρωτιόμαστε πόσα χρήματα θα πρέπει να ξοδέψουμε για τα δώρα των γάμων και να ξέρεις πως δεν υπάρχει κάποιος γραπτός κανόνας για αυτό. Αρχικά, κατά τη γνώμη μας πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία των μελλόνυμφων και να τους καταθέσεις μερικά χρήματα στο λογαριασμό τους, καθώς μπορεί να μη χρειάζονται πράγματα αυτή την περίοδο της ζωής τους. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχουν φτιάξει ήδη το σπίτι τους. Το χαμηλότερο ποσό που μπορείς να καταθέσεις κατά τη γνώμη μας είναι γύρω στα 50 ευρώ ενώ όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με το ζευγάρι, τόσο το ποσό αυξάνεται. Σε μία πολύ καλή σου φίλη ή ένα συγγενή, πρέπει να καταθέσεις τουλάχιστον 100 ευρώ.

Όσον αφορά την αγορά κάποιου δώρου, σε κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές προτάσεις, στις οποίες δε θα φανεί ποτέ πόσα χρήματα έδωσες. Αρκεί βέβαια οι μελλόνυμφοι να μην το... επιστρέψουν. Για αυτό ας είσαι λίγο προσεκτική στις αγορές σου.

Κάτι τελευταίο, για το θέμα αυτό. Αν η οικονομική σου κατάσταση δεν επιτρέπει κάποιο ‘’μεγάλο’’ δώρο για το φίλο ή τη φίλη σου που παντρεύεται δε χρειάζεται να τα βάψεις μαύρα. Άλλωστε, αν είστε κοντινοί φίλοι γνωρίζει ακριβώς σε τι φάση είσαι και δε θα σε παρεξηγήσει.

Για δες και αυτό:

Να πάω στο γάμο του πρώην μου ή όχι;

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ, αν είσαι καλεσμένη σε ένα γάμο