Παντρεύεσαι μέσα στη νέα σεζόν; Δες 5 tips για έναν ονειρικό (αλλά και οικονομικό) γάμο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Παντρεύεσαι μέσα στη νέα σεζόν; Δες 5 tips για έναν ονειρικό (αλλά και οικονομικό) γάμο

Το καλοκαίρι για φέτος μπορεί να τελείωσε, οι γάμοι όμως όχι. Αν το καλοκαίρι που μας πέρασε ανήκες στα άτομα που πήγαν σε αρκετούς γάμους, τότε θα είδες –και θα ξέρεις- πως ένας γάμος δεν είναι όμορφος, μόνο όταν είναι ακριβός. Και αν μέσα στη νέα σεζόν είσαι κι εσύ από τα κορίτσια που θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας κι έχεις ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες, σου έχουμε 5 tips για έναν ονειρικό, αλλά και οικονομικό γάμο ταυτόχρονα.

Μπορεί να πιστεύεις πως για να είναι πετυχημένος ένας γάμος πρέπει να είναι πολύ «χτυπητός» και να έχεις ξοδέψει και αρκετά χρήματα γι’ αυτόν. Λάθος όμως, γιατί μπορείς να κάνεις τον γάμο σου υπέροχο και ονειρικό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πάρα πολλά ευρώ. Πως θα γίνει αυτό;

Δες 5 tips για έναν πανέμορφο και οικονομικό γάμο

#1. Φτιάξε προσεκτικά τη λίστα των καλεσμένων σου
Μπορεί να έχεις ήδη μπει στον πειρασμό να καλέσεις όλους τους φίλους και γνωστούς σου στο γάμο σου, όμως αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Πολλά άτομα σημαίνει και περισσότερα χρήματα και στην τελική μπορεί να καταλήξεις με άτομα που δεν γνωρίζεις και πολύ καλά μόνο και μόνο για να βγάλεις την υποχρέωση.

Για να εξοικονομήσεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται, προσπάθησε να καλέσεις τα άτομα που πραγματικά είστε κοντά και θες να είναι παρόντες στην πιο ευτυχισμένη σου μέρα.

#2. Κάνε τη δεξίωση στον κήπο του σπιτιού σου (ή σε κάποιου φίλου)
Εάν παντρεύεσαι άνοιξη (που έχει μια σχετική δροσιά) ή καλοκαίρι είναι τέλεια ιδέα να κάνεις τη δεξίωση του γάμου σου στον κήπο του σπιτιού σου (ή σε κάποιου φίλου) αντί σε κάποια κλειστή αίθουσα την οποία θα αναγκαστείς να ενοικιάσεις. Μπορείς να διαμορφώσεις τον κήπο όπως εσύ θέλεις και να μην ξοδέψεις παραπάνω χρήματα.

#3. Προτίμησε το finger food ή κάνε ένα μπουφέ self service
Εάν θέλεις να δώσεις στον γάμο σου μια διαφορετική νότα προτίμησε να ετοιμάσεις finger food για τους καλεσμένους σου, αντί για πρώτα και δεύτερα πιάτα. Αν πάλι προτιμάς κανονικό φαγητό ετοίμασε ένα μεγάλο μπουφέ με τις επιλογές σας και κάνε τον self service. Θα σηκώνεται ένα τραπέζι τη φορά να σερβιριστεί κι έτσι δεν θα ξοδέψεις περαιτέρω χρήματα για catering.

#4. Φτιάξε τις δικές σου προσκλήσεις και μπομπονιέρες
Από τη στιγμή που θα επιλέξεις το θέμα του γάμου σου, μπορείς ανάλογα να φτιάξεις και τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες. Το κόστος θα είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από το να τα παραγγείλεις.

#5. Νοίκιασε το νυφικό σου ή επέλεξε ένα φόρεμα
Φυσικά και μπορείς να φορέσεις λευκό φόρεμα στον γάμο σου. Αν μάλιστα δεν είχες σκεφτεί κάποιο φαντεζί και παραμυθένιο νυφικό, τότε αυτή η λύση είναι η καλύτερη. Αν πάλι θέλεις να φορέσεις κάτι πιο ογκώδες, τότε επέλεξε να το νοικιάσεις αντί να το αγοράσεις.

Ακολουθώντας τα παρακάτω tips και δεν θα έχεις ένα πρόχειρο αποτέλεσμα και θα το απολαύσεις ως το τέλος.