Παντρεύεσαι; Όλα τα βήματα για να έχεις λαμπερό πρόσωπο τη μέρα του γάμου σου!

Παντρεύεσαι; Όλα τα βήματα για να έχεις λαμπερό πρόσωπο τη μέρα του γάμου σου!

Αναλυτικός οδηγός από μια δερματολόγο με τα προϊόντα και τις θεραπείες που θα σε βοηθήσουν: Πότε πρέπει να κάνεις τι.

Εκτός από όσα θα κάνεις την ίδια μέρα για να είσαι όμορφη και λαμπερή τη μέρα του γάμου σου, καλό είναι μερικούς μήνες πριν να ασχοληθείς εντατικά με την επιδερμίδα σου. «Όλες θέλουμε εκείνη τη μέρα να ακτινοβολούμε αγάπη και χαρά. Όλη όμως η αγωνία των ετοιμασιών μπορεί να βγει στο δέρμα μας και στις φωτογραφίες αν δεν το έχουμε από νωρίς προετοιμάσει» λέει η Δερματολόγος Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη.

Πότε πρέπει λοιπόν να ξεκινήσει αυτή η προετοιμασία; «Ιδανικά, έξι μήνες πριν από τον γάμο, πρέπει να κάνουμε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο μας ώστε εκείνος να κάνει τη σωστή διάγνωση, να δει τι δέρμα έχουμε και να μας εξηγήσει πώς να το φροντίζουμε και πώς θα το κάνουμε να λάμπει!» μας λέει η ειδικός.

Τα βήματα:

-Έξι μήνες πριν από τον γάμο, κάνε έναν βαθύ καθαρισμό αν έχεις σπυράκια ή έναν καθαρισμό με υγρό Dermabrasion Hydrafacial. Έτσι, με δέρμα καθαρό θα μπορέσεις να ξεκινήσεις στο σπίτι το πρωτόκολλο που σου ταιριάζει. Καλό είναι η ρουτίνα σου πάντως να περιλαμβάνει έναν ορό με υαλουρονικό ή αντιοξειδωτικά το βράδυ και οπωσδήποτε αντηλιακό το πρωί.

-Αν έχεις ακμή, θα χρειαστούν δυο έως τρεις μήνες για να φύγουν τα σπυράκια με τη βοήθεια των φωτοδυναμικών θεραπειών. Εάν έχεις παλιές ουλές, η νέα τεχνολογία με fractional ραδιοσυχνότητες θέλει τέσσερις μήνες για να κάνει το δέρμα λείο.

-Έναν μήνα πριν από τον γάμο, κάνε ξανά τον βασικό καθαρισμό όπως και στην αρχή, για να μπεις στην τελική ευθεία. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, τον τελευταίο μήνα μπορείς να ενισχύσεις την άμυνα του δέρματος και να διώξεις τις κοκκκινίλες κάνοντας κάθε εβδομάδα θεραπεία με aloe vera και υαλουρονικό.

-Η ενζυμικη θεραπεία με κολοκύθα, ανανά, παπάγια και μάνγκο τις δυο τελευταίες εβδομάδες θα κάνει το δέρμα απαλό και φωτεινό, ενώ είναι κατάλληλη για όλα τα δέρματα. Αν πάλι έχεις πανάδες, η θεραπεία με φερρουλικό οξύ είναι το απαραίτητο όπλο μέσα το καλοκαίρι για να σε προστατέψει από το οξειδωτικό στρες του ηλίου.

-Τις τελευταίες δυο μέρες, ψυχή και επιδερμίδα πρέπει να χαλαρώσουν. Στο δεύτερο θα βοηθήσει σημαντικά και η αναζωογονητική δράση του Hydrafacial. Με απαλό τρόπο, διώχνει τα νεκρά κύτταρα και χάρη στα συνδυασμένα οξέα φρούτων κάνει το πρόσωπο λαμπερό, ενώ στη συνέχεια η τροφή με πεπτίδια και υαλουρονικό ξεκουράζουν το πρόσωπο.

- Μια μέρα πριν τον γάμο, μπορείς να κάνεις την total eye treatment biorepair, ειδικά αν υποφέρεις από μαύρους κύκλους ή νιώθεις ότι η κούραση των προετοιμασιών φαίνεται στο βλέμμα σου.

Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου πως σε ένα ενυδατωμένο, λείο και υγιές δέρμα, το μακιγιάζ θα κρατήσει ώρες!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη
Βασ. Σοφίας 77, Χίλτον, τηλ: 210 7246452, 210 7228749
Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά, τηλ: 210 6232422, 210 6233488

Δες ακόμα: Δέκα νυφικά που πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις τώρα στο Pinterest