Κλασική καρμπονάρα: Η συνταγή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Αν είσαι από εκείνες που οι μαγειρικές σου δυνατότητες περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα, αλλά θέλεις να εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου ετοιμάζοντας ένα ρομαντικό δείπνο, τότε στην καρμπονάρα σου εγγυώμαστε ότι θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Και εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε την τέλεια συνταγή:

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία Melissa Σπαγγέτι Νο 6
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο (ή προσούτο σε κομμάτια)
  • ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το μπέικον και έπειτα το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τυρί. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύουμε.
  • Μόλις η σάλτσα πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμη.
  • Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Κλασική αγαπημένη καρμπονάρα!
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης