Είναι ωραίο να ταξιδεύεις με τον μπαμπά σου!

Δέσποινα Καμπούρη
Είναι ωραίο να ταξιδεύεις με τον μπαμπά σου!

Ήταν από αυτά τα ξαφνικά και γρήγορα ταξίδια που πάντα σε βγάζουν από τη ρουτίνα και σε ανανεώνουν. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη είναι πάντα ένας ευχάριστος προορισμός!

 

Η πρόσκληση ήρθε από τις αγαπημένες μου κρέμες «Panthenol Extra», που συμμετείχαν στην φαρμακευτική έκθεση στο Βελλίδειο. Έτσι έγινε και πέρσι, όμως αυτή τη φορά θα είχα μαζί μου έναν πολύ αγαπημένο μου συνταξιδιώτη: Τον μπαμπά μου!

09

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές μαζί. Παρότι οι χρόνοι μας και το δύσκολο πρόγραμμα και των δύο δεν το επιτρέπει συχνά, πάντα βρίσκουμε τρόπο και χρόνο να ταξιδεύουμε οι δυο μας.

01

Ο μπαμπάς μου είναι ο ιδανικός μου συνταξιδιώτης. Ταιριάζουν τα γούστα μας, μας αρέσει να κάνουμε τα ίδια πράγματα, δεν αγανακτεί αν θέλω να κοιτάξω βιτρίνες, φροντίζει πάντα να είμαι χαρούμενη και σπανίως μου χαλάει χατίρια. Ή μάλλον για την ακρίβεια ποτέ! Αυτή είναι και η μόνιμη διαφωνία μου με τον άντρα μου: «Σε έχει κακομάθει ο κυρ Αντρέας και τώρα πληρώνω εγώ τη νύφη...!», μου λέει κάθε φορά που τσακωνόμαστε.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αγαπώ τόσο πολύ τον μπαμπά μου. Πάνω απ’ όλα θέλει να είμαι χαρούμενη, δε με στενοχωρεί ποτέ και έχει τον καλύτερο τρόπο να με πείθει για κάτι χωρίς να μου επιβάλει τη γνώμη του. Διαφωνούμε πάντα δημιουργικά και συνήθως τις περισσότερες φορές στο τέλος οι απόψεις μας ταυτίζονται. Όσες από εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, είστε μοναχοπαίδια και μοναχοκόρες, μάλλον καταλαβαίνετε από πρώτο χέρι πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η σχέση πατέρα- κόρης.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, σημαντικό ρόλο στη σχέση μου με τον μπαμπά μου παίζει ότι είμαστε σαν φίλοι. Το γεγονός ότι μας χωρίζουν μόνο 20 χρόνια είναι καταλυτικός παράγοντας. Δεν έχω νιώσει ποτέ αυτό που λέμε «χάσμα γενεών». Έχει έναν σύγχρονο τρόπο σκέψης που συχνά με ξεμπλοκάρει σε διλήμματα, με ανακουφίζει σε προβλήματα, με στηρίζει σε δυσκολίες και με συμβουλεύει με τον καλύτερο τρόπο! Μπορώ να τον εμπιστευθώ και να του μιλάω με τις ώρες χωρίς να κουράζεται.

Η Θεσσαλονίκη ήταν απολαυστική για μία ακόμη φορά. Περπατήσαμε πολύ, ήπιαμε καφέ στην παραλία, φάγαμε μεζέδες και βγήκαμε το βράδυ με φίλους! Ο μπαμπάς μου είχε χρόνια να πάει σε club και μπουζούκια! Μπορεί να κοιμηθήκαμε τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά το πρωί της Κυριακής σηκώθηκε να πάει στην εκκλησία όπως κάνει κάθε Κυριακή. Άλλωστε κάποιες συνήθειες δεν κόβονται όπου κι αν πάμε!

04

Τα ταξίδια είναι οι πιο ωραίες εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Τα ταξίδια με τον μπαμπά μου, είναι μέρος της κληρονομιάς μου που θα κουβαλάω για πάντα στη ζωή μου.

Δοκιμάστε να το κάνετε κι εσείς με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ξέρετε πόση χαρά θα χαρίσετε στους γονείς σας. Μη το αναβάλετε και μη το αμελείτε. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει.

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!