"Ένα απόγευμα στα Fridays!"

"Ένα απόγευμα στα Fridays!"

Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι αποκτούν διατροφικά ισορροπημένες συνήθειες στη διατροφή τους!
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα Super Foods έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Λέξεις άγνωστες μέχρι πρότινος, όπως για παράδειγμα η "Κινόα", όχι μόνο αναζητούνται από πολλούς καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, αλλά χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των σεφ ανά τον κόσμο για την παρασκευή γευμάτων!

Είμαι fan των Fridays από μικρή. Ακόμα και τώρα που έχω μεγαλώσει και παρότι δεν τρώω κρέας, δε στερώ στον εαυτό μου τη δυνατότητα να τρώω απολαυστικά και γευστικά φαγητά όπως τα θαλασσινά. Ίσως αυτή να είναι και μία από τις βασικές διαφορές των Fridays σε σχέση με άλλα αντίστοιχα εστιατόρια. Τουλάχιστον για εμένα, το γεγονός ότι μπορώ να παραγγείλω ψητό σολομό και φανταστικά smoothies με μάνγκο και φράουλα, είναι υπέροχο! Στα Fridays είναι πάντα Παρασκευή!

Φαντάζεστε λοιπόν τη χαρά που έκανα όταν έμαθα ότι στον κατάλογο των Fridays προστέθηκαν γεύματα Living Well! Δηλαδή, με ένα σμπάρο δυο τριγώνια!

Κι όταν λέμε "Living Well", εννοούμε αυτό ακριβώς που σημαίνουν οι δυο λέξεις: "Καλή ζωή". Η καλή ζωή λοιπόν είναι άμεσα συνυφασμένη με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή!

Και κάπως έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα τα Fridays όπου παρατήρησα το μενού και στάθηκα στα πιάτα με την πράσινη ένδειξη "Living Well" για να επιλέξω τι θα φάω. Αυτές είναι κάποιες επιλογές που ξεχώρισα:

-Δροσερή σαλάτα με κόκκινο και πράσινο μαρούλι romaine, παρμεζάνα και γκλασαρισμένα καρύδια. Αναμιγνύεται με Balsamic Vinaigrette dressing και γαρνίρεται με κομμένες φρέσκες φράουλες επικαλυμμένες με balsamic marinade.

photo5 Small 0544a

WELLNESS FACT: Η φράουλα είναι εξαιρετικά θρεπτική, καθώς συνδυάζει πολλές βιταμίνες και αρκετές φυτικές ίνες ενώ φημίζεται για την πλούσια αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης, στη μνήμη και τόνωση.

-Θρεπτική ανάμικτη σαλάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα και κουκουνάρι. Ενισχύεται με σπιτικό dressing πορτοκαλιού και γαρνίρεται με φλοίδες παρμεζάνας και quinoa.

WELLNESS FACT: Η quinoa είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη, είναι ελεύθερο γλουτένης και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

-Φρέσκο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, μαριναρισμένο σε Tahini Sour Dressing που σερβίρεται με ρύζι και μυρωδικά ή με μίγμα quinoa. Γαρνίρεται με αντίδι και σπιτική σως μουστάρδας με πίκλα σιναπόσπορου.

photo2 Small c9bf3

WELLNESS FACTS: Τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής κινούνται σε υπαίθριο χώρο που τους εξασφαλίζει πλήρη ελευθερία. Βγαίνουν και τρέφονται ελεύθερα στην ύπαιθρο από την 20η κιόλας μέρα μετά τη γέννησή τους. Κρέας ασύγκριτα γευστικό και υγιεινό, χωρίς καθόλου λίπη, με μοναδική γεύση. Το ταχίνι, πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες Β1, Β2 και Ε, αμινοξέα και υδατάνθρακες, περιέχει ασβέστιο,κάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και φυσικά το αγαπημένο μου! Φρέσκο φιλέτο σολομού σχάρας που συνοδεύεται με επιλογή από ρύζι με μυρωδικά ή μίγμα quinoa με λιαστή ντομάτα, φρέσκο δυόσμο και φρέσκο κρεμμύδι ή ανάμικτη πράσινη σαλάτα με dressing πορτοκαλιού. Γαρνίρεται με αντίδι και σπιτική σως μουστάρδας με πίκλα σιναπόσπορου!

Τι; Θέλετε κι άλλα; Επισκεφτείτε κι εσείς τα Fridays και θα καταλάβετε τι εννοώ!

Υ.Γ: Θυμηθείτε να δοκιμάσετε τη μηλόπιτα! Από τις πιο νόστιμες που έχω φάει ποτέ!

photo4 Small 583e9